FedEx съкращава до 6300 човека в Европа

20.01.2021

FedEx съкращава до 6300 човека в Европа

Дъщерно дружество на FedEx Corp. - FedEx Express, обяви ще съкрати между 5500 - 6300 души в оперативни екипи и бек-офис в резултат на интеграцията на европейските поделения на TNT Express.

  

FedEx придоби TNT през 2016 г. като част от своите планове за разширяване в Европа. След сделката се осъществи успешна интеграция между ИТ системи и ключови части от въздушната, пътната и наземната мрежа и бяха направени инвестиции в технологии и инфраструктура.

Сега на европейските представители на служителите и членовете на екипа бяха представени планове за справяне с дублирането на дейности, в резултат на експлоатацията на двете големи европейски мрежи.

В хода на тези консултации, пълният набор от мерки за подкрепа на засегнатите членове на екипа ще бъде обсъден с представители на работническия съвет от целия регион. Тези мерки се различават по държави и могат да включват доброволно съкращаване, преназначаване на други роли и приоритетен достъп до свободни работни места. Процесът на консултации ще се проведе в продължение на 18 месеца в съответствие с разпоредбите на отделните страни.

В предложенията се включва физическата интеграция на въздушните мрежи FedEx Express и TNT. Понастоящем FedEx Express експлоатира две дублиращи се въздушни мрежи от два основни центъра в летище Руаси-Шарл де Гол във Франция и летище Лиеж в Белгия.

Според представените днес планове FedEx Express ще създаде модел с двоен хъб в Европа, като хъб FedEx Roissy-Charles de Gaulle ще служи като основен хъб, свързващ всички европейски полетни точки и европейските клиенти с останалия свят. Въздушният център на Лиеж ще работи като вторичен хъб, като осигурява гъвкавост и продължава да предоставя обслужване на клиентите целогодишно.

<< Обратно към новините