DHL Express отново е най-добър работодател в Европа

21.09.2022

DHL Express отново е най-добър работодател в Европа

В проучването се оценяват фактори като: доверие, иновации, фирмени ценности и управление.

За втора поредна година DHL Express, световен лидер в сферата на експресните доставки, е удостоен с титлата най-добър работодател в Европа No.1 Best Workplace™ in Europe в годишната  класация Great Place to Work®. Според същата класация DHL Express е сертифицирана и за един от топ работодателите в България за 2022 г.

Организаторите на проучването, съвместно с Economist group оценяват високо инвестициите, които компанията реализира в посока изграждането на корпоративна култура с фокус равнопоставеност между служителите, удовлетвореност и мотивация.

„Титлата „No. 1 Best Workplace™“ в Европа е изключително ценно признание за нашата отдаденост и усилията, които полагаме, с цел да създадем позитивна, честна и справедлива работна среда, в която всеки да се чувства приет. Поласкани сме от оценката и едновременно с това допълнително мотивирани да влагаме все повече ресурси, за да осигурим възможно най-доброто работно място за нашия екип. Ние сме компания, която поставя хората на първо място и именно те са в основата на нашия бизнес. Фирмената култура на грижа и уважение към служителите продължава да бъде важен фактор за удовлетвореността и мотивацията на хората, които работят в компанията. И ние ще продължаваме да инвестираме в нея посредством многобройните ни инициативи, свързани със здравето и благосъстоянието на нашите служители.“, каза Алберто Нобис, Изпълнителен директор за Европа в DHL Express

Компанията ежегодно инвестира в многобройни инициативи. Такава например е ‘DHL's Got Heart’, която предлага възможността и окуражава служителите на компанията да подкрепят каузи, които ги вълнуват. Програмата ‘DHL4All’ е фокусирана върху изграждането на култура на принадлежност, в която всеки независимо от своите различия се чувства еднакво приет и ценен.

„Много съм горд oт нашите екипи и тяхната работа, особено по време на пандемичната обстановка. Наблюдаваме, че младите служители отдават все по голямо значение на гъвкавостта и позитивната работна среда. Затова адресираме тези предпочитания, като целенасочено инвестираме в многобройни инициативи, насочени към тях. Целта ни е да продължаваме да концентрираме своите усилия в изграждането на мотивираща, позитивна и приемаща работна среда, която предлага еднакви условия за развитие на всички. И се надяваме да успеем заедно да създаваме незабравими моменти, които са ценни за всички хора, в компанията, каза Алистър Маккембридж, старши вицепрезидент човешки ресурси за Европа в DHL Express. 

<< Обратно към новините