DSV Panalpina придобива Agility Global Integrated Logistics

27.04.2021

DSV Panalpina придобива Agility Global Integrated Logistics

За 4,2 млрд. щатски долара DSV Panalpina ще придобие Agility Global Integrated Logistics (GIL).

Global Integrated Logistics е част от Agility, един от най-добрите доставчици на спедиция и логистични услуги в света. През 2020 г. компанията има приходи от 4 млрд. щатски долара, свързани главно с въздушни и морски товари, а заетите в нея са 17 000 души.

С придобиването на GIL, DSV Panalpina ще се превърне в третата по големина транспортна и логистична компания в света с общ проформа приход от около 22 млрд. USD и работещи в нея над 70 000 служители.

Най-голямото подразделение на DSV Panalpina - Air & Sea ще бъде значително засилено с придобиването на GIL. Така то ще затвърди ранга сред най-големите доставчици в световен мащаб с близо 2,8 млн. TEU и над 1,6 млн. т въздушни товари годишно. Допълнителният складов капацитет на GIL от над 1,4 млн. кв.м, главно в APAC (Asia Pacific) и Близкия изток ще засилят възможностите за договорна логистика на дивизията Solutions на DSV. Освен това GIL ще добави автомобилни товарни дейности към мрежата на DSV както в Европа, така и в Близкия изток и по този начин ще увеличи конкурентоспособността и на трите подразделения на DSV.

DSV отдавна е известна със своята стратегия за придобиване на други компании. През 2015 г. тя закупи американската UTi Worldwide, а през 2019 г. - швейцарската Panalpina.

DSV Panalpina и GIL очакват да приключат сделката през третото тримесечие на на 2021 г., при условие че са изпълнени условията и са получени необходимите одобрения. Дотогава двете компании ще продължат да работят поотделно и независимо.

<< Обратно към новините