GEODIS вози контейнери с чартъри от Азия

15.02.2021

GEODIS вози контейнери с чартъри от Азия

Логистичната компания GEODIS вече чартира малки кораби, с които предлага гарантирани доставки на контейнери от Азия за Европа.


Първият такъв кораб с капацитет от 1000 TEU трябва да пристигне в пристанище Хамбург на 28 февруари. Той превозва общо 435 четиридесет футови контейнери за клиенти, на които им е все по-трудно да осигурят място на корабите на линейните превозвачи и гарантирана скорост на придвижване.

Следващият чартърен кораб с контейнери на GEODIS се планира да отплува от Шанхай около 10 февруари. В зависимост от търсенето, компанията ще планира допълнителни плавания през следващите седмици.

„В момента има безпрецедентно търсене на морски превоз от Китай и други части на Азия за Европа, а капацитетът на линейните превозвачи е ограничен, отбелязва Матиас Хансен, старши вицепрезидент по океански превози в GEODIS. – Ние работим усилено, за да намерим решения за нашите клиенти. Тези чартърни решения допълват фиксираните ни дългосрочни споразумения, които имаме с основните превозвачи. Стремим се да осигурим сигурност на нашите клиенти при този нестабилен пазар."

„Пазарните сили създадоха променливи и непредвидени скокове в търсенето на азиатски стоки, коментира Оно Бутс, регионален президент и главен изпълнителен директор на GEODIS за Азиатско-Тихоокеанския регион. - Основната ни цел е да предложим мултимодални решения на нашите съществуващи клиенти, за да им дадем възможност да доставят стоките си навреме и по икономически разумен начин. Като адаптивен и иновативен доставчик на услуги, GEODIS непрекъснато търси алтернативи, включително железопътни, океански и въздушни превози, при доставките от Далечния изток към Европа.“

<< Обратно към новините