Kuehne + Nagel поема австрийските операции на Jöbstl

26.07.2019

Kuehne + Nagel поема австрийските операции на Jöbstl

Kuehne + Nagel Австрия придобива австрийската Jöbstl GmbH – средно по големина логистично предприятие със седалище във Вундшу близо до Грац.

С интегрирането на Jöbstl GmbH Kuehne + Nagel разширява своята сухопътна мрежа, портфолиото от услуги и укрепва дейността в региона като врата към Източна Европа, се посочва в съобщение до медиите. В бъдеще клиентите на компанията, които се нуждаят от групажни услуги в Европа, ще могат да се възползват от транспортните услуги, предлагани от Jöbstl.
„С над 130 офиса в Европа Kuehne + Nagel вече свързва всички пазари в региона“, посочва Уве Хьот, старши вицепрезидент в Kuehne + Nagel.
Сделката очаква одобрение от съответни антитръстови органи. Като част от придобиването към Kuehne + Nagel ще бъдат прехвърлени също и акциите в дружеството SLM Spedition und Logistik GmbH, от което JÖBSTL Holding притежава дял 20%. Страните по договора са се съгласили да не разкриват информация за цената на сделката.
Обърнахме се за коментар към Тодор Дянков, управител и партньор в Йобстел България. Той подчерта, че Jöbstl Holding GmbH, който притежава всички филиали на холдинга, между които е и продаваното Jöbstl GmbH, както и недвижимите имоти на компанията, не е предмет на сделката.

 

<< Обратно към новините