Tранспорт и спедиция

DSV завърши придобиването на Panalpina

22.08.2019 

Приключени са всички транзакции по придобиването на акциите на Panalpina от страна на DSV, съобщиха от датската логистична компания.

Още

Узбекистан, Таджикистан и Китай тестват редовни TIR превози

21.08.2019 

Министерствата на транспорта на Узбекистан, Таджикистан и Китай обединиха усилията си за оценка на редовните транзитни TIR превози по ключов за Централна Азия търговски коридор.

Още

Спиди с електрическа триколка за доставки

20.08.2019 

Една от най-големите куриерски компании у нас – Спиди, внедрява иновативен и екологичен начин за доставяне на пратки чрез електрическа триколка.

Още

UPS инвестира в автономни превози

19.08.2019 

Американската логистична компания UPS закупува миноритарен дял във фирмата за автономни превози TuSimple чрез своето дъщерно дружество UPS Ventures.

Още

Тръгна нов жп сервиз от Южна Корея до Европа

12.08.2019 

Първият превоз на транзитен контейнер от Южна Корея за Полша по суша бе осъществен за 21 дни в рамките на сервиза за бързи доставки Trans-Siberian LandBridge.

Още

FedEx скъса с Amazon

09.08.2019 

Куриерската компания FedEx Corp е потвърдила, че ще прекрати договора си с Amazon.com Inc за доставки от последна миля на малки пакети, съобщават от Reuters.

Още

Губим част от европарите за линията Костенец - Септември

08.08.2019 

Правителството одобри увеличение на размера на националното съфинансиране за проекта „Модернизация на железопътен участък Костенец – Септември“.

Още