Tранспорт и спедиция

Френско-немски концесионер поема Летище София

17.07.2019 

Консорциумът Соф Кънект (Sof Connect) с водещ член Meridiam Eastern Europe Investments SAS и  летищен оператор Flughafen München е класиран на първо място в избора на концесионер на столичния аеропорт.

Още

125 хиляди евро очакват иновативни решения в логистиката

12.07.2019 

Volkswagen Nutzfahrzeuge и Hermes Europe, заедно със стартиращата компания betahausX започнаха надпреварата Future Logistics Challenge в търсене на нови логистични решения.

Още

И България с член на журито на Logistics Hall of Fame

11.07.2019 

Главният редактор на списание ЛОГИСТИКА г-жа Снежина Баджева е един от 13-те нови членове на журито на престижната Логистична зала на славата (Logistics Hall of Fame).

Още

Спорните такси за автомобили над 3,5 т се отлагат за догодина

10.07.2019 

Депутатите подкрепиха на първо четене промените в Закона за пътищата, които предвиждат търговска експлоатация на електронната система за таксуване на леко- и тежкотоварни автомобили на база изминато разстояние да започне работа най-късно от 1 март 2020 година.

Още

Блокчейн подобрява транспорта на опасни товари

10.07.2019 

Консорциумът Maritime Blockchain Labs (MBL) ще проучва възможностите за използването на блокчейн технология при декларирането и обработката на опасни товари.

Още

Широк съюз за повече жп връзки

05.07.2019 

По инициатива на Асоциацията на германските транспортни компании (VDV), 37 асоциации и организации обединиха усилията си за укрепване и насърчаване на жп връзки в жп мрежата на Германия.

Още

Стартира eTIR между Иран и Азербайджан

04.07.2019 

Първият eTIR транспортен коридор между Иран и Азербайджан бе осъществен от компанията Zarin Borna International Transport.

Още