Логистика

Логистичен парк София Ринг

10.03.2017 

Досегашният мениджър Бизнес развитие на Бългериън Пропърти Девелъпмънтс (БПД) Минко Борджуков пое бизнеса на Tavistok group (групата собственик на БПД) в Румъния и Молдова. Неговата позиция в частта търговски взаимоотношения зае Ивета Пандова. „Ще продължа да се занимавам в търговските отношения с клиентите, но порастват отговорностите ми и се разширяват сферите на моята дейност”

Още

Интертрък България с нов офис и склад

10.03.2017 

От началото на тази година спедиторската компания Интертрък България, част от групата Inter Truck, вече се помещава в нов офис. Той се намира на столичната ул. Малашевска №8 в една сравнително нова логистична база, като там е и новият склад на фирмата. В него се обработват товарите за групажните превози от България за Германия, Холандия, Белгия и Гърция.

Още

Очаквам българските фирми да стават по-силни

10.03.2017 

Cofas е един от глобалните играчи по застраховане на риска при търговски кредити. От 22 години компанията работи и на българския пазар. Как да оценим платежоспособността на потенциалния търговски партньор? Какво да направим при просрочено плащане от контрагенти? Милена Виденова, управител на Кофас в България, с готовност отговаря на въпросите за управлението на риска в търговията.

Още

Искаме да свържем Атина, София и Букурещ в една линия

10.03.2017 

Екипът на Гопет Транс непрекъснато генерира нови идеи, една от които е за развитието на интермодалния транспорт в България и построяването на интермодален терминал в София. Друга посока на иновативни решения е групажната линия от Атина до София. В края на 2016 г. този екип заслужи приза Експортьор на годината, защото успя да развие услугите си и да завоюва нови пазари.

Още

Fuchs MHL390 F – новият флагман в гамата

10.03.2017 

Новата претоварваща машина Fuchs MHL390 F е специално разработена за голям работен обхват на стрелата и високи нива на товароподемност при интензивна експлоатация на пристанища или от големи фирми, преработващи скрап. Официален представител на Fuchs за България е Роланд Трейдинг ООД.

Още

Завод в склада

10.03.2017 

От малка работилница до огромно предприятие със собствена дистрибуторска мрежа – това е пътят, който извървява Виденов Груп, производител на изделията с марката Мебели Виденов. Компанията е заложила на концепцията за пряко достигане до крайния клиент, като за целта е създала мрежа от над 40 магазина, подкрепяни от 10 локални склада и 2 централни бази – в Ямбол и София.

Още

Какво ще свърши служебният министър на транспорта?

10.03.2017 

Служебният министър на МТИТС Христо Алексиев си е поставил кратки срокове за намирането на решения по ключови въпроси, нерешени с години. За малкото време, в което се очаква да оглавява министерството, трябва да се изготвят стратегии, да се пуснат обществени поръчки, да се приключват програми и да се мисли за българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Още