Логистика

Коректността винаги се отплаща, макар и по-късно

10.07.2017 

Създадена през 1968 г. в Италия, METALSISTEM днес притежава множество високо иновативни патенти за складово оборудване. Фирмата обхваща богата гама от стелажни елементи, които правят сигурно и функционално оборудването на всяко складово пространство. METALSISTEM предлага и софтуер за склад и решения за автоматични инсталации, които са най-доброто технологично решение в световен мащаб.

Още

Троянският майстор, който изуми IKEA

10.07.2017 

Един от главните „виновници“ за ниската (почти нулева) безработица в Троян е текстилното предприятие Калинел – единственият европейски производител, избран за предпочитан доставчик от IKEA. В неговите цехове в България се трудят почти 1700 души, като всяка година обемите на продукцията му се увеличават с 10 – 15%.

Още

Оставаме на територията на чистата спедиция

10.07.2017 

Националният статистически институт (НСИ) съобщи за увеличаване на износа и вноса в България. За февруари продажбите в чужбина са нараснали с 16,3% спрямо година по-рано. Износът към ЕС бележи ръст от 10,6% показват предварителните данни на НСИ. Най-голямо е ускорението при износа на машини за Евросъюза…

Още

Карла Пейс: „Пари има, възползвайте се от тази възможност“

10.07.2017 

Г-жа Карла Пейс отговаря за транспортния коридор Рейн – Дунав в Европейската комисия. Тя беше в България във връзка с Регионалната конференция за инвестиции в транспорта, организирана в края на март в София от Европейската комисия. Участва също и в церемонията по пускане на вода на първия по рода си хидрографски кораб за обследване на река Дунав.

Още

За да успее, проектът трябва да е достатъчно зрял

10.07.2017 

Като директор на INEA (Innovation & Networks Executive Agency) Дирк Бекерс беше в България по повод на Регионалната конференция за инвестиции в транспорта, организирана в края на март в София от Европейската комисия. Помолихме го да осветли малко дейността на агенцията и го запитахме доколко България усвоява европейските фондове, за които INEA отговаря.

Още

Fuchs MHL370 F – нов модел в гамата

10.07.2017 

Новият модел MHL370 F разширява гамата на Fuchs и отбелязва навлизането на известния немски производител на претоварващи машини в 55-тонния висококапацитетен клас.

Още