Логистика

ПИМК с редовен блок-влак за Турция

10.04.2018 

Железопътният оператор ПИМК Рейл, дъщерна фирма на най-големия български автомобилен превозвач ПИМК, пусна редовен блок -влак от Пловдив до терминала в Черкезкьой (Турция). Това е само първият от поредицата блок-влакове, които фирмата планира.

Още

Успехът е дело на един цял отбор, не на един човек

10.04.2018 

Поводът да се срещнем с Крум Дончев беше желанието ни да научим повече какво се крие зад новия слоган на GEFCO. „В думите Partners, unilmited е вградена силната връзка на компанията с нейните клиенти, от една страна, и с поддоставчиците – от друга.

Още

Кастамону България планира да утрои производството

10.04.2018 

Историята на Кастамону България много прилича на приказката за Пепеляшка. До 2000 г. е с името ДП „Цвятко Радойнов“, а след това е преименувано на „Габровница“, когато намира своя принц в лицето на новия собственик Kastamonu Еntegre, част от турския Hayat Holding. В резултат на огромни инвестиции от над 90 млн. евро, за 18 години предприятието се превръща в един от най-модерните заводи...

Още

Свободна зона – Русе изгражда модерни съоръжения

10.04.2018 

Равносметката след дългогодишната работа на Свободна зона – Русе е завидна. Може би, защото промените и сътресенията, пред които се е изправяло дружеството неведнъж, са се приемали винаги като възможност, а не като пречка. Амбициите на мениджмънта и днес са свързани с привличането на нови инвеститори и изграждането на модерни съоръжения.

Още

No face, No name, No number

10.04.2018 

От 25 май 2018 г. влиза в сила нов Общ регламент за защита на данните или т.нар. GDPR (General Data Protection Regulation). Той ще замени действащите национални закони във всички държави членки на ЕС. Регламентът задължава организациите да бъдат по-прецизни при събирането, обработването и защитата на данни.

Още

Следваща цел – пазарите на Западна Европа

10.04.2018 

Местоположението, цената на земята, инфраструктурата и наличието на квалифицирана работна ръка са основните притегателни фактори за инвеститорите в индустриални и логистични зони. В Индустриалната зона край Костинброд инвеститорите се увеличават и ако доскоро някои от тях даваха адрес „Полето“, днес вече имат улица, наречена „Император Константин Велики“.

Още

Световен ръст в търсенето на транспортни услуги

10.04.2018 

Очаква се цените на горивата през 2018 г. да останат подобни на достигнатите в края на 2017 г. Това се твърди в анализ на Coface – водеща компания в кредитното застраховане. Доклад на организацията, предоставен на списание ЛОГИСТИКА, разглежда случващото се в транспортния сектор и очертава новите тенденции.

Още