Логистика

MasterClass в дните на изложението: ЛОГИСТИКА В ДЕЙСТВИЕ

14.05.2018 

ЛОГИСТИКА В ДЕЙСТВИЕ е уникален форум, съчетаващ класическото търговско изложение с демонстрации на машини, споделяне на добри практики и единственото по рода си Състезание за най-добър водач на кари. И всичко това се случва в истински склад – реалната работна среда на машините и технологиите.

Още

Модерен склад в Русе търси нови партньори

14.05.2018 

Логистичният терминал на Акт Лоджистик в Русе очаква своите нови клиенти. За последните три години базата е увеличила двойно площта си. Иван Петров, регионален мениджър на офиса на компанията в Русе, разказва повече за новото съоръжение и възможностите, които то предлага за развитие на бизнеса в региона.

Още

Любов, работа, пари и приятелство на кантар не можеш да ги сложиш

14.05.2018 

Създателят на фирма Булавто Петър Лефтеров е човек, който познава всички необходими хора и е в добри отношения с тях. Това беше оценката на генералния мениджър на един от чуждестранните партньори на Булавто, която той сподели с мен при откриването на един от поредните сервизи на фирмата.

Още

Пощите в битка за влияние

14.05.2018 

Пощенските услуги изглеждат като част от миналото, която не иска да си отиде. Все повече държавни пощенски служби изпитват сериозни проблеми и се увеличават гласовете, които настояват за приватизация и дори закриване. В новата дигитална ера пощите изглеждат без място на пазара. Това обаче не означава, че те нямат бъдеще и не могат да се борят с големите частни компании.

Още

На гарата, където товарите не спят

14.05.2018 

Терминът интермодален терминал стана особено популярен у нас през последните години. Преди наричаха съоръженията товарни гари и такива имаше почти във всеки голям град. Днес огромната част от тях не работят. Една от малкото, запазили своя предмет на дейност, е в Стара Загора и се оперира от местната компания Металимпекс.

Още

Коридор №8 – път с прекъсвания

14.05.2018 

Най-прекият път между Егейско и Черно море – така обикновено характеризират коридор №8 неговите защитници. За съжаление, от доста години трасето му съществува само в главите на феновете. Причините за това са предимно от политически характер в две от трите страни по него – Македония и Албания.

Още

Добрият път сам ще генерира трафик

14.05.2018 

– Проф. Лепавцов, Вие сте застъпник на идеята за магистрала, която да свързва Македония и България. Но в момента трафикът между двете страни не е голям. Как ще се промени това с изграждането на коридор №8? – Смятам, че след изграждането му този пътен участък от коридор №8 сам ще генерира трафик. Разстоянието от Скопие до София е малко – около 215 км, като част от него вече е изградена.

Още