Регистрирайте се за 8. издание на Логистична Бизнес Конференция на 27.10.2020 г.!

Mercedes прекратява партньорството Sprinter – Crafter

09.10.2013

Mercedes прекратява партньорството Sprinter – Crafter

Mercedes-Benz потвърди, че ще продължи да произвежда Volkswagen Crafter заедно със собствения си модел Sprinter докато е валиден договорът между двете компании до края на 2016 г...

[✕]

Mercedes-Benz потвърди, че ще продължи да произвежда Volkswagen Crafter заедно със собствения си модел Sprinter докато е валиден договорът между двете компании до края на 2016 г.

От Mercedes гледат на сегмента на големите ванове, като на сериозен пазар и смятат да участват в него единствено със собствена продукция. Идеята на ръководството е да използва капацитета на фабриките в Дюселдорф и Лудвигсфелде единствено за собствено производство.
За новото поколение на модела Sprinter от компанията ще разчитат основно на мощностите, които временно бяха предоставени на Volkswagen. В бъдеще те ще произвеждат само собствена продукция.

[✕]


От 2006 г. досега за VW са произведени 280 000 Crafter в заводите на Mercedes.
От Волфсбург твърдят, че и след три годни ще предлагат автомобили в категорията на тежките ванове, но засега не съобщават къде ще се произвежда наследникът на Crafter. 
През септември Mercedes започна доставките на новия Sprinter в Европа, като в него са вложени редица системи за безопасност.

<< Обратно към новините