Регистрирайте се за 8. издание на Логистична Бизнес Конференция на 27.10.2020 г.!

VW лансира пълноприводен Crafter 4Motion

09.11.2011

Новото поколение на VW Crafter вече се предлага в пълноприводно изпълнение 4Motion по технология на Achleitner – австрийска компания, специализирана в областта на системите 4х4. Благодарение на върховата технология Crafter 4Motion е в състояние да се справи с всякакви офроуд предизвикателства, без от това да пострада поведението му на асфалтова настилка...

[✕]

Новото поколение на VW Crafter вече се предлага в пълноприводно изпълнение 4Motion по технология на Achleitner – австрийска компания, специализирана в областта на системите 4х4. Благодарение на върховата технология Crafter 4Motion е в състояние да се справи с всякакви офроуд предизвикателства, без от това да пострада поведението му на асфалтова настилка.

 

[✕]

Германският дебют на Crafter 4Motion ще се състои на 13 ноември по време на изложението Agritechnica в Хановер. Моделът ще участва като ескортен автомобил в рали-маратона Дакар редом до пикапа Amarok.

Пълноприводното задвижване на Achleitner е конструирано специално за целите на тежка експлоатация извън пътя. Решение на VW да предложи такава версия на Crafter на пазара е продиктувано от засиленото търсене на пазара през последните няколко години.

Вановете със задвижване 4х4 стават все по-популярни в регионите със слабо развита инфраструктура, към които се наблюдава засилен интерес от страна на фирми, чийто бизнес в добре развитите райони започва да куца в резултат от задълбочаващата се криза. Особено голям интерес към Crafter 4Motion се очаква да проявят компании от енергийния бранш, строителния сектор и аварийните служби (пожарни, полицейски и т.н.).

Тенденцията към засилено търсене на пълноприводни модификации е особено добре подчертана в лекотоварната гама на VW. 11% от продажбите на Transporter се дължат именно на версии 4Motion, 6% е делът на 4Motion при Caddy, а при Amarok, разбира се, става дума за практически 100%.

Системата 4х4 на Achleitner се базира на главно предаване със съотношение 2,5:1, при което е отчетена голямото тегло на Crafter. Двата моста се задвижват перманентно, като въртящият момент се разпределя между тях по равно (50:50). Блокажите на междуосевия и задния диференциал са включени в стандартното оборудване. Като опция се предлага и блокаж на предния диференциал.

Когато всички блокажи са активирани, едно от колелата може да предава до 100% от въртящия момент. Приплъзването е възможно само в една зона на контакт – тази между гумите и пътя (т.е. зависи единствено от силата на сцепление).

Специалистите на Achleitner са нанесли множество корекции и по окачването на Crafter – усилени ресори, по-твърди амортисьори, преоразмерени стабилизиращи щанги. Видимият резултат от тях е увеличеният с около 10 см просвет независимо от това, с какви гуми е оборудван автомобилът.

Crafter 4Motion е снабден с най-мощната версия на 2-литровия битурбодизел на VW със 163 к.с. и 400 Н.м. На разположение са изпълнения с максимално допустима маса 3,5 или 5 тона, различни междуосия и височини на покрива, както и с разнообразни каросерии – товарни фургони, остъклени модификации, шаси-кабини с единична или двойна кабина, бордови и самосвални варианти.

Crafter 4Motion вече може да се поръчва при избрани дилъри на VW, като цената му е с 19 950 евро по-висока от тази на стандартния модел със задно предаване. Ванът ползва пълната гаранция на VW. Първите доставки се очакват в началото на 2012 година.

www.vanove.bg

<< Обратно към новините