ОЙРОШПЕД Груп затваря кръга на транспортните и логистичните услуги

сп. Логистика, 2011, бр. 7
14.10.2011

Един от големите групажни оператори в автомобилния, въздушния и морския транспорт с репутация на надежден складов и дистрибуционен партньор за големи концерни от различни отрасли – ОЙРОШПЕД, навлиза и във висококонкурентния куриерски сектор. Компанията вече транспортира малки куриерски пратки в страната и до всяка точка в света.

[✕]

 

 

[✕]

Един от големите групажни оператори в автомобилния, въздушния и морския транспорт с репутация на надежден складов и дистрибуционен партньор за големи концерни от различни отрасли – ОЙРОШПЕД, навлиза и във висококонкурентния куриерски сектор. Компанията вече транспортира малки куриерски пратки в страната и до всяка точка в света.

 

 

Компанията


ОЙРОШПЕД АД е основано през 1990 г. и е първото частно дружество в България, което предлага услуги в сферата на спедицията, транспорта и логистиката, а отскоро и куриерски услуги в страната и чужбина. Чрез няколко дъщерни фирми компанията организира автомобилен превоз на частични, комплектни и опасни товари в България, Европа, Турция, Русия и другите страни от ОНД, въздушно карго в цял свят, морски контейнери и групажи, транспортиране на извънгабаритни товари, складова и дистрибуционна логистика, митническо представителство и митническо складиране на конвенционални и опасни товари (Seveso II).


„Тази инициатива не е продиктувана от желанието ни за реализиране на допълнителни бързи печалби, а по-скоро е инвестиция в опитите ни да удовлетворим по-пълно нуждите на нашите клиенти. Връщайки се назад във времето, моята цел беше да създам стабилна инфраструктурна и партньорска мрежа в страната и в света. Инвестирах в мащабни за България проекти – модерен логистичен терминал в района на аерогара София с 12 500 кв. м покрита складова площ с над 9000 палетни места, във филиали и складови бази в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе. През юли официално открихме и нов транспортно-спедиционен терминал в Лясковец. Тези основни разпределителни центрове на територията на страната ни осигуряват мобилност, добра координация и солиден логистичен гръб за поддържане на конкурентна куриерска мрежа в страната. Сътрудничеството ни с над 500 партньори в Европа и в света ни позволява да участваме активно на пазара на международните куриерски услуги. Вече можем да предложим пълно транспортно и логистично обслужване – от документи и малки пратки до обемни, тежки и опасни товари“, коментира Стоян Стоянов, изпълнителен директор и основател на компанията.


Инвестициите и новите услуги предизвикаха и структурни промени на организационно ниво в групата.


„Опитът ни подсказа, че не можем да бъдем еднакво добри във всичко, а високото качество на услугата, към което се стремим, изисква и тясна специализация. Затова разделихме отделните функционални звена в различни дъщерни дружества със собствено управление, които работят интегрирано като част от ОЙРОШПЕД Груп. Ойрокуриер ЕООД организира вътрешния транспорт, както и куриерската дейност за страната и чужбина. Еуроспед ЕООД е дъщерното дружество за международен автомобилен транспорт до Европа, Турция, Русия и другите страни от ОНД.


Еурохъб ООД се специализира във въздушен и морски транспорт, а складовата и дистрибуционна логистика е поверена на Ойролог ЕООД“, пояснява Явор Панталеев, прокурист на дружеството.


Групата обновява и корпоративната си идентичност – промяна в корпоративното лого за всяко функционално звено, нов фирмен уебсайт, проект за цялостно развитие на бранда ОЙРОШПЕД.

 

 

 

<< Обратно към новините