Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Транспортната алма матер откри новата учебна година

12.09.2023

Транспортната алма матер откри новата учебна година

Във Висшето транспортно училище Тодор Каблешков бе открита 101-та академична година.

[✕]

Официални гости на събитието бяха министърът на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков, Бисер Минчев – заместник-министър на транспорта и съобщенията, както и представители на ръководствата на Холдинг БДЖ, БДЖ – пътнически превози, БДЖ – товарни превози и Национална компания Железопътна инфраструктура. Церемонията започна с празничен водосвет, отслужен от презвитер Георги Димитров – председател на настоятелството на новопостроения храм „Всички български светии“.

В обръщението си към студентите, преподавателите и гостите ректорът проф. д-р Даниела Тодорова изрази увереността си в правилния избор на всички студенти, които са избрали ВТУ Тодор Каблешков, за да продължат своя път в образованието и да започнат да се изграждат като професионалисти.
Министър Цеков отбеляза, че днешният ден е празник на надеждата, духовността и дръзновението, на смелостта да вярваме в доброто, във възможността на мечтите и в познанието. „Вярвам, че кадрите, които завършват Висшето транспортно училище, допринасят именно за интегрирането на най-екологичния транспорт в страната“ – заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Бисер Минчев. Той поздрави студентите и им пожела успешен старт в професионалния път. „Транспортният сектор има все по-голяма нужда от млади и квалифицирани кадри, затова бъдете сигурни, че със знанията, които ще натрупате тук, ще намерите своята успешна реализация”, заяви още зам.-министърът.
 

<< Обратно към новините