Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Легендата Ford Transit на 58 години!

10.08.2023

Легендата Ford Transit на 58 години!

Легендарният лекотоварен модел Ford Transit е представен за пръв път точно преди 58 години - на 9 август 1965 г., като през последните повече от 40 години е безспорен лидер и бестселър в сегмента си.

[✕]Точно преди 58 години, на 9 август в резултат на партньорство между клоновете на Ford Motor Company в Германия и Обединеното кралство е реализиран Project Redcap. Двете компании комбинират своя опит и наблюденията си върху германския Taunus Transit и британския 400E, за да създадат ван, чието влияние и употреба далеч надхвърля границите на Европа. Представянето му е бум за автомобилната индустрия и вече 58 години Transit продължава да е най-продаваният, стабилен и функционален лекотоварен автомобил.

Повече от 40 години Ford Transit е лидер на пазара и оглавява класациите за продажби в Обединеното Кралство и Съединените щати, а през последните 8 години е най-продавания ван в Европа. Една година след дебюта си в Северна Америка електрическият Ford E-Transit се утвърди като лидер на пазара на изцяло електрически товарни ванове в света.

Ford Transit предлага широка гама от конфигурации за обслужване на широк спектър от дейности, което го прави идеалния партньор във всеки бизнес. Освен, че е на конкурентна цена, Ford Transit е оборудван със съвременни интелигентни системи за сигурност и подпомагане на водача, а здравината и устойчивостта го правят рентабилен в дългосрочен план.

По повод рожденият ден на модела, могат да се отбележат няколко интересни факта:

- средният годишен пробег на Ford Transit в Европа е около 40 000 км, а един собственик на дизелов Transit от Пилзен, Чехия е изминал 999 999 км с оригиналния двигател, когато километражът му спира да работи – след монтиране на нов километраж автомобилът продължава да се движи;

- през 1965 г. 48 студенти от Barking College близо до Лондон, поставят рекорд за най-много хора побрали се в пътнически ван - 15-местен Ford Transit;

- Transit е първият ван в света, който надскача 15 коли през 1985 г.;

- производителността, издръжливостта и надеждността на Transit винаги са го правили фаворит на службите за спешна помощ - от полицейските микробуси и линейките до противопожарните и спасителните автомобили.

<< Обратно към новините