Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Нови дигитални системи и усъвършенствани технологии във Ford Transit през 2024 г.

19.07.2023

Нови дигитални системи и усъвършенствани технологии във Ford Transit през 2024 г.

Ford Pro в Европа обяви значителни подобрения в управлението и ефективността, които ще се появят през 2024 г. в Transit - най-продаваният ван в света с цел оптимизиране на различен тип бизнес операции.

[✕]


 

Моделите Ford Transit и E-Transit са с още по-добри системи за свързаност и възможност за безжична актуализация Ford Power-Up. Новият софтуер улеснява и автоматизира повтарящите се задачи за доставчиците, които често извършват по 150 доставки на ден. Подобренията на шасито повишават товароносимостта, а възможността за осемстепенна автоматична трансмисия улеснява управлението и подобрява ефективността на автомобила.

,,Като лидер в продажбите на лекотоварни автомобили в Европа, за осем поредни години, ние не спираме да търсим нови възможности, за да помогнем за повишаване на производителността на нашите клиенти", каза Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro, Европа.

,,Работим рамо до рамо с нашите клиенти, за да разберем предизвикателствата, пред които са изправени и заедно да създадем нови решения. Иновациите подобряват дигиталните и хардуерни системи на Transit, подпомагащи екосистема на Ford Pro, за да осигурят ново ниво на производителност за нашите клиенти."

Усъвършенствани технологии като стандартно оборудване

За да помогне на клиентите, от всички професионални сфери, да се възползват от предимствата на товарни превозни средства, Ford Pro продължава да разширява дигиталните възможности на Transit и E-Transit. Новите системи за 2024 година в Европа включват:

• Информационно-развелекателната система SYNC 4, управлявана от 12-инчов централно разположен сензорен екран и 8-инчов дигитален инструментален панел с включена Connected Navigation, която предоставя в реално време информация за трафика, за да помогне на шофьорите да планират маршрутите си и да се придържат към графика си.

• Най-новият 5G модем на Ford, който осигурява бърза свързаност към смарт технологиите на Transit, използвайки безжични актуализации Ford Power-Up, което позволява подобрение в продуктивността на превозното средство, без да е необходимо посещение до автомобилния дилър.

• Нова технология Delivery Assist - налична за ван E-Transit дълга база и Transit с автоматична трансмисия . Технологията автоматизира повтарящите се задачи за доставчиците, като спестява до 20 секунди от всяка доставка. Превключването в режим ,,паркиране" спира двигателя, активира аварийните светлини и алармата; заключва всички врати, които водачът в този момент не използва за излизане от кабината или за достъп до пратките. Натискането на спирачния педал рестартира двигателя и деактивира аварийните светлини.

• Система Upfit Integration System на Ford Pro позволява на водачите да управляват инсталираното оборудване с помощта на дигитални бутони на сензорния екран, също така се свързва със софтуерни пакети на Ford Pro за дистанционно наблюдение - например за проследяване на температурата в хладилни превозни средства, превозващи фармацевтични продукти или храна и напитки, където осигуряването на постоянна температура е от съществено значение.

Проектиран за по-голяма производителност, ефективност и възможности

Усъвършенстваните системи в помощ на водача, стават стандартни за Transit през 2024 г. и включват асистент за предотвратяване на сблъсък с автономно аварийно спиране, предупреждение за поддържане на лентата и интелигентен асистент за скорост. Допълнителните пакети за подпомагане на водача включват информационна система за мъртвата зона с предупреждение за напречен трафик, интелигентен адаптивен автопилот с центриране в лентата и Stop & Go, както и автоматичен асистент за паркиране с 360-градусова камера, които осигуряват допълнителна сигурност за водачите и товарите и могат да допринесат за намаляване на времето за престой, разходите за ремонт и застрахователните такси за превозвачите.

Моделът от 2024 г. въвежда нова опционална осемстепенна автоматична трансмисия за Transit с предно предаване, която подобрява производителността, ефективността и способността за превоз на товари. 2 Новата трансмисия увеличава максимално капацитета на превозното средство с до 4250 кг брутна тегло и брутна теглителна сила до 6000 кг - увеличение съответно със 700 кг и 1750 кг.

Новите главини на колелата, както и спирачните системи намаляват теглото с до 27 кг в зависимост от конфигурацията на автомобила. Конструкцията също така позволява по-лесна смяна на спирачните накладки, което съкращава времето за обслужване с до два часа при смяна на всичките четири диска. Новите 16-инчови колела стават стандартни за модел 2024 г.

За моделите с предно задвижване вече се предлага и нов пакет за увеличаване брутната маса на автомобила от 1850 кг на 2000 кг, за да се увеличат възможностите за трансформация и да се спестят време и усилия на превозвачите чрез намаляване на изискванията за разпределение на товара. Ford Pro очаква това да е от особена полза при употреба на контейнери за коне или ниски товарни съоръжения, които изискват лесен достъп до товарната зона и голяма товароносимост.

От пускането си на пазара през 2022 г. Ford E-Transit се превърна в категоричен лидер в сегмента на електрическите превозни средства с тегло два тона, като представлява над 50% от всички продадени в Европа електрически превозни средства в своя клас.

<< Обратно към новините