Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Dronamics Cargo Drone направи първи полет

25.05.2023

Dronamics Cargo Drone направи първи полет

Първата в света авиокомпания за полети с карго дронове - Dronamics, успешното осъществи първия полет на нейния самолет Black Swan, на летище Балчик в България.

[✕]

Така фирмата демонстрира потенциала на логистичната индустрия за повишаване на ефективността при транспортирането на продукти по въздуха.

Родена от желанието на двама братя да намерят по-бърз, по-екологичен и по-достъпен начин за доставка на стоки, Dronamics има мисия да осигури доставка в същия ден за всички и навсякъде. Самолетът Black Swan беше дистанционно пилотиран от двама пилоти на търговски авиолинии от наземната контролна станция Dronamics.

Успешният полетен тест валидира лицензираната технология за товарни дронове на компанията за търговски полети в Европа. Полетите трябва да започнат по-късно тази година, обслужвайки индустрии като електронна търговия, фармацевтика, резервни части и нетрайни стоки.

„Необходима е огромна работа, вяра и стремеж, за да докажем, че това, което сме предвидили, работи, каза Свилен Рангелов, съосновател и изпълнителен директор на Dronamics. - Вече можем да се съсредоточим върху следващата стъпка - разгръщането на нашите търговски операции.“

<< Обратно към новините