Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Нова гама високоефективни задвижващи линии за DAF LF

10.10.2022

Нова гама високоефективни задвижващи линии за DAF LF

DAF Trucks представя напълно нова гама от задвижващи линии за своята популярна серия за дистрибуция - LF.

[✕]Новите двигатели PACCAR PX-5 и PX-7 в комбинация с новите автоматични 8-степенни PowerLine скоростни кутии водят до 7% по-висока горивна ефективност в сравнение с досегашните ефективни модели.

DAF LF е един от най-добрите камиони за дистрибуция, както за операторите, така и за шофьорите. Той съчетава ниски оперативни разходи, висок полезен товар, превъзходна надеждност и водеща в класа маневреност, с отличен комфорт, ергономичност и характеристики за шофиране.

Нови високоефективни двигатели

4,5-литровият 4-цилиндров двигател PACCAR PX-5 и 6,7-литровият 6-цилиндров двигател PACCAR PX-7 са напълно преработени. И двата най-съвременни двигателя се характеризират с нов лек, но ултраздрав блок от уплътнено графитно желязо (CGI) и чугунена цилиндрова глава, нови бутала с ниска степен на триене, нови високоефективни компресори и ново турбо.

Пълна гама от версии на двигателите

Новите двигатели PACCAR PX за серията DAF LF се предлагат със 7 степени на мощност, за да отговорят оптимално на изискванията на клиентите. 4,5-литровият двигател PACCAR PX-5 се предлага с мощности от 124 кВт (170 к.с.) до 153 кВт (210 к.с.), а 6,7-литровият двигател PACCAR PX-7 има мощности от 167 кВт (230 к.с.) до 227 кВт (310 к.с.). ). Двигателите развиват максимален въртящ момент при още по-ниски обороти, поддържайки намаляването на скоростта, по този начин и отлична горивна ефективност.

Автоматични скоростни кутии PowerLine

Част от новата задвижваща линия на DAF LF е новата 8-степенна, напълно автоматична трансмисия PowerLine, която се отличава с оптимално разпределение на предавките. Powershifting без никакво прекъсване на въртящия момент позволява плавни превключвания и бърза реакция с газ педала, което води до отличен комфорт и управляемост. В допълнение, новите трансмисии осигуряват изключителна маневреност при ниска скорост, която се активира от специална функция за движение при отпускането на спирачния педал.

6- и 9-степенните ръчни трансмисии ще останат налични за серията DAF LF, докато напълно автоматичните скоростни кутии Allison ще продължат да се предлагат за специални приложения, като събирането на отпадъци и пожарогасене.

Горивна ефективност

Новите двигатели PACCAR PX-5 и PX-7 и PowerLine трансмисиите, в комбинация с оптимизирани решения за задния мост, водят до спестяване на гориво с до 7%, в зависимост от приложението.

<< Обратно към новините