Iveco Group избра HTWO за следващото си поколение водородни автобуси в Европа

14.07.2022

Iveco Group избра HTWO за следващото си поколение водородни автобуси в Европа

Iveco Group, чрез своята марка IVECO BUS, обяви, че ще си партнира с HTWO, за да оборудва своите бъдещи автобуси за европейския пазар, задвижвани с водород, с водещи в света системи с горивни клетки.


 

Марката за водородни горивни клетки HTWO, която е собственост на Hyundai Motor Group, беше представена за първи път през декември 2020 г. като част от сериозния ангажимент на Hyundai към въвеждане на водородна икономика. Със своята доказана технология, използвана главно в електрическите автомобили с горивни клетки на Hyundai, HTWO разширява предоставянето на тази технология и към други OEM производители и неавтомобилни сектори, за да направи водорода по-достъпен.
 
Придвижвайки се бързо напред, за да оглави мобилността на бъдещето, IVECO BUS вече участва в търгове в Европа за автобуси с горивни клетки на HTWO. Освен това, наскоро обявеният план за рестартиране на производството на автобуси в Италия ще предостави още една възможност за производство на нови автобуси, задвижвани от водородни горивни клетки от HTWO. Тази инициатива има за цел да използва технологиите и компетенциите на двете компании в необходимото спешно обновяване на обществения транспорт на Италия.
 
Доменико Нусера, президент на бизнес отдела за автобуси в Iveco Group, каза: “Чрез сътрудничество с лидер в индустрията като HTWO, базиран на над 20-годишен опит на Hyundai в технологията за водородни горивни клетки, ние от IVECO BUS можем да отговорим бързо на исканията на клиентите за превозни средства с нулеви емисии, задвижвани от авангардна технология за задвижване. Вече започнахме участие в обществени поръчки за автобуси, задвижвани с водород, и ще продължим през следващите месеци, тъй като продължаваме да играем нашата водеща роля в енергийния преход на сегмента на масовия пътнически транспорт в Европа.”

<< Обратно към новините