IVECO и Alpega Group си партнират за декарбонизация на транспорта

30.05.2022

IVECO и Alpega Group си партнират за декарбонизация на транспорта

Двете компании ще продължат да работят заедно за подобряване на транспорта с нулеви емисии чрез разширяване на споразумението си, което предвижда специален промоционален достъп до Teleroute и Wtransnet за клиенти на IVECO в Испания и Италия.


 

Автомобилният товарен транспорт върви към ново бъдеще, което е насочено към устойчивостта. При този нов подход всички играчи в сектора търсят решения за постигане на нулеви емисии в средносрочен план. Тези цели за декарбонизация се следват и от Teleroute и Wtransnet, част от Alpega Group, чиято клиентска база включва най-голямата транспортна общност в Европа, с повече от 85 000 професионалисти, свързани в реално време, които оптимизират маршрутите и подобряват маржовете на бизнеса.

Тъй като Alpega и IVECO споделят идентични ценности, италианският производител е избрал водещата глобална компания за софтуерни услуги за стратегически партньор в еко мобилността. Тя ще се присъедини към клъстера от партньори на IVECO, които работят в сферите на енергийните услуги и екосистеми, захранващи транспорта с нулеви емисии и електрическия транспорт, развиващи устойчиви технологии и решения.

Двете компании ще обединят усилията си в специална програма до 2030 г., засилвайки фокуса върху устойчивостта и намаляването на разходите, като същевременно ще насърчават разработването и използването на електрически превозни средства за по-екологично бъдеще. Дигитализацията и развитието на интелигентни системи, като вече предоставените от Alpega, ще играят ключова роля в партньорството.

Споразумението за сътрудничество, подписано през 2021 г., е разширено, и Alpega вече предлага на клиентите на IVECO в Италия и Испания промоционален достъп до своите борси за товари, Teleroute и Wtransnet. Целта е да се предостави на транспортните компании възможност да управляват по-ефективно своите камиони, за да намалят празните километри, като същевременно подобрят въглеродния си отпечатък.

<< Обратно към новините