IVECO T-Way печели престижната награда iF DESIGN AWARD

17.05.2022

IVECO T-Way печели престижната награда iF DESIGN AWARD

IVECO T-Way спечели приза на iF DESIGN AWARD в категорията тежък камион: индустриален дизайн. Основан в Германия през 1953 г.,брандът iF означава иновативен дизайн за потребителите и дизайнерската общност. Независимо жури от 120 международни експерти по дизайна избра IVECO T-Way заради иновативния му дизайн, който внася стил и технология в традиционно консервативен сегмент.IVECO T-Way е здрав универсален камион, проектиран да върши работата си при всякакви условия. Фокусиран е върху пренасянето на основните елементи от тежката гама на IVECO Way към конкретни офроуд мисии и има всички стилистични черти на ДНК-то на IVECO, например логото, доминиращо над изключително детайлната и отличителна предна решетка, и характерната форма на фаровете.

Всеки детайл е настроен така, че да предложи максимална функционалност в офроуд мисиите. Стил и функция са съчетани в дизайнерски характеристики като металния ъгъл на бронята, който предпазва фара и може лесно да бъде сменен при повреда. Здравият универсален екстериор на IVECO T-Way е комбиниран с интериор на кабината, съсредоточен върху комфорта и безопасността на водача, Той включва отлична ергономия, интегрирана технология и усъвършенствана свързаност.

Контролното табло е проектирано за нуждите на професионалния водач с лесни за достигане контроли, групирани във функционални зони и завършено с материали, вдъхновени от автомобилните стандарти, адаптирани за офроуд мисията. Детайли като металните рамки на волана и зоната за инфотейнмънт отразяват стилистиката на външния дизайн, създавайки 360-градусово изживяване на IVECO T-Way.

IVECO T-WAY никога не губи фокус върху мисията си, с новата си автоматизирана трансмисия HI-TRONIX, предлагаща функции, специално разработени за офроуд мобилност. Нови задни дискови спирачки, усилена система за задно окачване, по-ниско собствено тегло, свързаност, цифрови услуги и кабина с висок комфорт се комбинират, за да предложат на операторите практична технология, допринасяща за управлението на печеливш модерен бизнес.

Марко Армилиато, ръководител на индустриалния дизайн в Iveco Group коментира: „За нас е голяма чест, че IVECO T-Way е избран за носител на тази престижна награда iF DESIGN AWARD. Дизайнът му е комплекс от здравина, надеждност, ефективност и ориентираност към водача, като ефективно съчетава функция със стил. Това признание следва неотдавнашните награди за IVECO T Way, които взехме през последните шест месеца, включително Германскатанаграда за дизайн - „Отличен продуктов дизайн“, присъдена от Германския съвет за дизайн, и престижната награда Red Dot за „Продуктов дизайн 2022.”

<< Обратно към новините