Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Индустриални двигатели от Scania България

10.05.2022

Индустриални двигатели от Scania България

От началото на тази година Scania България разшири обхвата на дейността си и започна да предлага и двигатели за промишлеността, морската индустрия и за генераторни системи.

[✕]

Марката Scania е синоним на качествени камиони, които се задвижват от високо технологични и високо ефективни двигатели. Сред многобройните фенове на тези шведски камиони обаче не е толкова популярен фактът, че през 1905 г. Scania произвежда и първите си индустриални двигатели, предназначени за промишлеността и за плавателни съдове. Тази дейност продължава успешно и до днес и е съществена част от бизнеса на Scania. Така че индустриалните решения, които Scania предлага, са резултат от повече от век модерно инженерство и непрекъснато усъвършенстване и винаги са фокусирани върху надеждността и ефективността.Индустриалните решения на Scania са насочени в три основни области – промишлени енергийни системи, генераторни системи, двигатели за всякакви плавателни съдове, като гамата от предлаганите продукти и много богата.За да представи на пазара в нашия регион и тази част от бизнеса на Scania, в поделението Scania Black Sea, обхващащо България и Румъния, от началото на тази година е обособен специален отдел Индустриални двигатели. Той се ръководи от Данут Апостол, мениджър бизнес развитие индустриални двигатели за Скания България и Скания Румъния. По образование Данут Апостол е инженер и има повече от 10 години опит и като инженер, и като търговец на техническо оборудване и строителни машини. Започва работа в Скания България и Скания Румъния от началото на тази година, а преди това е работил във фирми като Terra Palfinger и Atlas Copco.„Целта ни е индустриалните двигатели на Scania да намерят място на пазара в България и Румъния и да предложим тези висококачествени продукти на нашите клиенти. Искам да подчертая, че Scania не предлага само двигателите, а цялостно решение. Към двигателя предлагаме и допълнителните компоненти, електроника за управление и софтуер. Особено важно е, че можем да предложим на клиентите си и точното сервизно обслужване, а това означава бърза доставка на резервни части и бързи и качествени поддръжка и ремонт.“, обобщава накратко целите и задачите си Данут Апостол.Всичките 6 сервизни точки на Scania в България са подготвени да сервизират и индустриални двигатели и хората вече са преминали специализирано обучение в това отношение.
Очакванията са, че в България индустриалните решения, предлагани от Scania, ще представляват интерес най-вече за производителите на дизел генератори и за морската индустрия. Всъщност Scania България и досега работи за доставка на резервни части за двигатели за плавателни съдове и това не е никак малък бизнес. Данут Апостол сподели, че през 2021 г. за морски двигатели са доставени части на стойност над 1 млн. евро. Някои от плавателните съдове дори не са в България, но те предпочитат да ги поръчват през българския клон на Scania заради бързите срокове на доставка.
 

<< Обратно към новините