Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Scania Super е Зелен камион на 2022 година

09.05.2022

Scania Super е Зелен камион на 2022 година

Scania за шеста поредна година беше обявен за най-добрия „Green Truck“ (Зелен камион) заради транспортната си ефективност и оптимизираните разходи на гориво.

[✕]Този път Scania спечели наградата с новата си гама камиони Super. Всички производители на тежкотоварни камиони в Европа са поканени на този сравнителен тест, който се организира ежегодно от две германски списания с цел да се определи кой е най-ефективният камион за курсове на дълги разстояния.

„Изключително съм доволен, че Scania е класирана на първо място като най-ефективния транспорт за шести път поред“, казва Стефан Дорски, старши вицепрезидент и ръководител на Scania Trucks. „Нашата нова гама Super ни донесе напълно ново ниво на производителност, и нашите клиенти сега се възползват от 8% допълнителни икономии на гориво.“

Новите двигатели на Scania Super sa 13-литрови дизелови, които могат да работят и на биогориво. Работният обем на новите редови 6-цилиндрови, 16-клапанови двигатели е 12,74 л, а степента на сгъстяване е 23:1. Предлагат се в 4 разновидности, със стандарт Евро 6. Scania Super участва в тазгодишния тест за зелени камиони, който се провежда в Германия по обществени пътища. Един и същи маршрут от 340 км се използва всяка година, при различни условия на композиране. Този път бяха тествани 4х2 влекачи 500 к.с. с полуремаркета и общо тегло от 32 тона.

Тестът за Зелен камион на годината се организира от списанията Trucker и VerkehrsRundschau. Целта е да се идентифицира най-ефективният тежък камион, като се използва формула, която взема предвид както разхода на гориво, така и средната скорост. Тестването се следи стриктно. Факторите, които влияят на резултатите, например външни температури и попътен вятър, се компенсират чрез използването на референтен камион с документирана производителност, който провежда всеки тест успоредно с конкурентите.

„Спечелването на наградата Зелен камион на годината е доказателство за нашите постижения, и отличителен белег за качеството, която Scania предлага“, добавя Дорски. „Тези влекачи имат същите спецификации и функции за пестене на горив като другите, които доставяме на нашите клиенти, което ги прави истински победители.“

<< Обратно към новините