QUANTRON представи лекия камион QUANTRON QARGO 4 EV

26.04.2022

QUANTRON представи лекия камион QUANTRON QARGO 4 EV

QUANTRON QARGO 4 EV Light-Truck прави впечатляващ дебют с максимален работен пробег до 350 км, който е базиран на LFP батерия от CATL с капацитет от 81 кВч. Камионът е предназначен за осигуряване на устойчиви доставки в последната миля.Quantron AG, експерт в мобилността с батерии и горивни клетки за нулеви емисии, пуска на пазара второ превозно средство от новосъздадения бранд - QUANTRON QARGO 4 EV. Изцяло електрическият лек камион бе представен пред инвеститори, представители на пресата и клиенти на Q-Days 2022 в Аугсбург. Компанията предоставя и визията си за обширно портфолио от автомобили за работа с нулеви емисии и за е-мобилност.

Лекият камион QUANTRON QARGO 4 EV е акумулаторно-електрическо товарно решение, идеално за устойчиви доставки в последната миля, в заводски комплекси и за комунални услуги. Със своето гъвкаво междуосие с 3,3 м с отлична маневреност и много малък радиус на завиване, компактното превозно средство е идеално за движение в градска среда. QARGO се откроява не само със своя модерен дизайн в съответствие с ценностите на компанията -„надежден“, „енергичен“ и „смел“.

Производителността на екосъобразните камиони също е впечатляваща - работен пробег до 350 км с полезен товар от 2300 кг. При това без да се произвеждат никакви емисии или шум. Капацитетът на батерията е 81 кВч, а тя се зарежда напълно само за 80 минути. За целта са използвани безкобалтови батерии от CATL, най-големият производител на батерии в света.

Продуктите на QUANTRON са разработени и произведени в сътрудничество с глобални партньори от екосистемата на компанията. Те включват QEV Technologies и EV Dynamics. Модулите на превозните средства се доставят от Азия и след това се адаптират, за да отговарят на европейските стандарти и индивидуалните изисквания на клиента от екипите за разработка на QUANTRON и QEV Technologies.

Сред иновациите в портфолиото на QUANTRON се включва и изцяло електрическия камион Q-Heavy QUANTRON QHD BEV 50-280 във версия на влекач 4x2, който е базиран на DAF CF Space Cab. Камионът с нулеви емисии е почти безшумен и следователно приятен за шофиране. Работният му пробег е до 220 км при максимална мощност на двигателя от 350 кВ. Батерията от 280 кВч се зарежда напълно за 6,5 часа.

Технически параметри на QUANTRON QARGO 4 EV:

Максимална мощност на двигателя - 120 кВ
Работен пробег - до 350 км
Капацитет на батерията - 81 кВч
Време за зареждане (DC) - 1,2 часа
Производителност (DC) - 60 кВ
Полезен товар - 2300 кг.
Колесна база - 3300 мм
Максимална допустима маса - 4500 кг.

Технически параметри на влекач QUANTRON QHD BEV 50-280 4x2 (базиран на DAF CF Space Cab):

Максимална мощност на двигателя - 350 кВ
Максимален въртящ момент на двигателя - 3500 Нм
Трансмисия - напълно автоматична 6-степенна
3-та спирачка - рекуперация и ретардер
Батерия - 280 кВч
Работен пробег - 200-220 км
Време за зареждане - от 2 до 6,5 часа
Максимален капацитет на зареждане AC/DC 44 - кВ/150 кВ

<< Обратно към новините