IVECO и Enel X ще развиват е-мобилност

30.03.2022

IVECO и Enel X ще развиват е-мобилност

IVECO обяви, че е подписала Меморандум за разбирателство с Enel X, компанията на Enel Group, посветена на разработването и продажбата на иновативни енергийни услуги и решения за електрификация и мобилност.Съгласно условията на необвързващия меморандум за разбирателство, IVECO и Enel X планират да проучат възможно сътрудничество, което ще отключи потенциала за е-мобилност при автомобилите за работа в Европа, с фокус върху лекотоварните превозни средства, тежкотоварните превозни средства и автобусите.

Двете компании ще оценят как електрическите камиони на IVECO могат да подкрепят преминаването на автопарка на Enel към превозни средства с нулеви емисии, като същевременно ще проучат нови съвместни проекти в други транспортни сегменти.

Сътрудничеството също така има за цел да разработи съвместно предложение, насочено към е-мобилността на търговските автопаркове, включително, инфраструктура за презареждане за лекотоварни и тежкотоварни автомобили за работа. IVECO и Enel X ще използват своите изследвания, разработки и технически експертен опит, за да оценят оперативната съвместимост на инфраструктурата за зареждане на Enel X с електрическите превозни средства IVECO, както и потенциалното съвместно развитие на модерни услуги (интелигентно зареждане и V2G).

„Ние поехме по пътя към нулеви емисии на CO2, и електрификацията е основен фактор за постигане на тези цели за целия сектор на автомобилите за работа“, коментира Лука Сра, президент бизнес звено камиони в Iveco Group. „Ние сме изцяло отдадени на този път и Меморандумът за разбирателство, който подписваме днес с Enel X, бележи началото на стратегическото сътрудничество за IVECO с един от най-напредналите играчи в енергийния сектор. Ние сме уверени, че това ще създаде възможности за по-нататъшно ускоряване на енергийния преход."

<< Обратно към новините