Iveco Group ще подкрепя пострадалите от войната

08.03.2022

Iveco Group ще подкрепя пострадалите от войната

Групата предприема действия за подкрепа на населението, което страда от войната, чрез различни инициативи, които ще предоставят храна и други стоки от основна нужда директно на местното население.


 

Iveco Group следи ситуацията, причинена от инвазията в Украйна, и въоръжения конфликт, който се разви и продължава на украинска територия.

„Ние твърдо осъждаме въоръжената инвазия на независима и свободна държава, и разбира се спазваме настоящите санкции, наложени на Русия от Европейския съюз“, казват от групата.

„Както винаги за Iveco Group, безопасността и благополучието на нашите хора са най-важни приоритети. Още от първите признаци на ескалация, мислите и действията ни бяха изградени върху волята да подкрепим нашите хора и техните семейства, както и да разберем как можем да подадем ръка на нашите дилъри, доставчици и други заинтересовани страни в областите на конфликта.“

От Iveco Group посочват, че предвид тази цел, те предоставят логистична и жилищна подкрепа за украинските колеги и техните семейства, които изберат да се преместят в по-безопасни райони на страната, както и комуникационна подкрепа и финансова помощ.

Помага се и на колеги и членове на техните семейства, на които е разрешено да се изселят извън страната, ако това е тяхното желание. Идентични грижи, обхващащи правна и психологическа подкрепа, както и специални финансови инициативи за нуждаещи, се предлагат на всички служители, засегнати от този конфликт. „Iveco Group има общност, съставена от повече от 160 националности, и ние заставаме зад каузата с всички наши хора.“

Освен това групата предприема действия за подкрепа на населението, което страда от войната, чрез различни инициативи, които ще предоставят храна и други стоки от основна нужда директно на местното население. Ще се даде възможност на децата, подложени на онкологични грижи в Украйна, да бъдат лекувани в италианска болница; и ще се поддържат по-специално активно правата на жените и децата, включително чрез образователни дейности за бежанците.

„Ние оценяваме и жизнеспособността на даренията в натура на наши продукти за подпомагането на хуманитарни операции, както и транспорта на цивилни граждани, и на стоки от първа необходимост.“, завършва обръщението на Iveco Group.

<< Обратно към новините