Новият Ford Tourneo Connect с 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

02.03.2022

Новият Ford Tourneo Connect с 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Изцяло новият Ford Tourneo Connect получи 5 звезди за безопасност от независимата организация Euro NCAP. Многофункционалният автомобил е записал максимален резултат при страничeн краш-тест.Технологиите в помощ на водача превръщат Ford Tourneo Connect в осмия пътнически автомобил от актуалната гама на Ford с най-висок рейтинг за безопасност. Максималният рейтинг е обявен в момент, когато производството на Tourneo Connect вече е в ход.

Изцяло новият Ford Tourneo Connect получи следните оценки: 84% за защита на възрастни, 82% за защита на деца в купето и максимални точки при странични краш-тестове. Независимата организация за безопасност на превозните средства също така изтъкна като ключови функциите на технологиите в помощ на водача на Tourneo Connect, включително предупрежденията за водача, системата за поддържане на лентата за движение и технологията за предпазване от сблъсък чрез автономно спиране.

Функционалният, адаптивен и просторен интериор със 7 места, опцията за две междуосия и стилната серия модификации, включваща вариантите Active, Titanium и Sport, са най-характерните белези на новия автомобил. Очаква се първите доставки към клиенти да започнат през пролетта на тази година.

Проектиран да осигурява активния начин на живот на клиенти, които едновременно обслужват и малкия си бизнес и семейните си нужди с изцяло новия Tourneo Connect, моделът предлага втори и трети ред седалки, които могат да падат напред, да се преобръщат или демонтират изцяло, както и сгъваща се до плоска повърхност предна пътническа седалка. Така се създава просторно товарно пространство за безопасно транспортиране на работно или спортно оборудване с дължина до 3 метра.

Усъвършенстваните нови дигитални технологии в купето включват 10-инчов централен екран за лесен достъп до навигация, контрол върху аудио системата, климатичната инсталация и свързаността в купето, както и 10,25-инчово дигитално табло пред водача, заместващо традиционните аналогови уреди.

За първи път клиентите на Tourneo Connect могат да изберат автоматична трансмисия, както с бензинови, така и с дизелови двигатели, а също така и система за задвижване на четирите колела, налична с 2-литровия дизелов двигател EcoBlue.

Tourneo Connect се присъединява към останалите леки автомобили Ford с максимални 5 звезди за безопасност от Euro NCAP: изцяло електрическия Mustang Mach-E и електрифицираните Explorer Plug-In Hybrid, Kuga, Puma, Focus, Fiesta и Mondeo.

<< Обратно към новините