Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Scania ще достави над 100 е-камиона на ARC в Копенхаген

01.03.2022

Scania ще достави над 100 е-камиона на ARC в Копенхаген

Scania ще достави минимум 78 напълно електрически камиона от L-серията, с допълнителни 23 камиона като опция по договор, на Amager ressourcecenter (ARC). Те ще се използват за обработка на градски отпадъци в региона на Копенхаген. Първите два камиона вече бяха доставени през декември 2021 г.

[✕]Автопаркът от електрически камиони с нулеви емисии от ауспуха, ще допринесе за подобряване на качеството на въздуха и намаляване на шума за жителите на столичния регион на Дания. Кабините от серия L с нисък вход, повечето от които включват и Scania City Door, ще подобрят условията на работа за водачите и екипажите със своята ергономичност и комфорт, и са оптимизирани за градски транспорт, който включва чести спирания.

Поръчката включва най-малко 72 камиона за събиране на отпадъци, с допълнителни 19 като опция,, шест камиона с каросерия, с допълнителни четири като опция,, както и един камион с повдигач за надстройки и с втори като опция. Включени са ремонт и договори за поддръжка за 8-10 години.

Декарбонизирането на управлението и рециклирането на отпадъци е важна част от амбициозната цел на Копенхаген да стане първата неутрално въглеродна столица в света до 2025 г. Емблематичната фабрика за преработка на отпадъци Amager Bakke на ARC със своята ски писта и зона за отдих на покрива е символ на устойчивото развитие на града. ARC се стреми да стане първата в света неутрално въглеродна централа за произовдство на енергия от отпадъци.

„Сътрудничеството на Scania с ARC е чудесен пример за това как работим заедно с бъдещи клиенти, за да анализираме техните операции и да идентифицираме спецификациите на превозното средство и оперативните адаптации, необходими за тях, за да преминат те към електрически камиони. Добрият продукт не е достатъчен. От решаващо значение е да работим в тясно сътрудничество с клиента, точно както екипът в Дания го направи по фантастичен начин, за да разберем и решим новите предизвикателства, които носи електрификацията“, казва Фредрик Алард, ръководител на E-mobility, Scania. „Като предоставяме консултации, които разглеждат цялата операция, ние гарантираме, че нашата оферта отговаря на нуждите на клиента.“

Първите два напълно електрически камиона от L-серията бяха доставени през декември 2021 г., а останалата част от автопарка ще бъде доставена през 2022 г. и през първата половина на 2023 г.

<< Обратно към новините