Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Scania инвестира над 90 млн. евро в ново тестово трасе за автономни и е-камиони

22.02.2022

Scania инвестира над 90 млн. евро в ново тестово трасе за автономни и е-камиони

В крак с бързото развитие на автономните и електрифицирани превозни средства Scania планира да направи допълнителни инвестиции в Сьодертале.

[✕]Там ще бъде изградено ново трасе, на което бъдещите превозни средства ще бъдат тествани и управлявани като част от изследователската и развойна дейност на Scania.

„Нашата амбиция е да бъдем лидер в електрификацията на тежкотоварните превозни средства, както и развиваме автономните превозни средства . Ще са необходими големи инвестиции, за да останем водеща компания. Оценяваме и проучваме възможността за изграждане на тестова писта, която да е адаптирана за бъдещите превозни средства и да отговори на търсенето на автономност и електрификация в нашия бранш“, казва Андерс Уилямсон, ръководител индустриални операции в Scania.

Scania неотдавна откри нова леярна, a работата по новата сграда, предназначена за сглобяване на акумулаторни батерии, също е в ход. И двете се намират в Сьодертале. Сега Scania планира още една инвестиция на стойност около 975 милиона SEK (около 91,5 млн. евро), като този път става дума за нова тестова писта, както и за разширение на съществуващите трасета.

„Продължаваме да инвестираме на локално ниво в Сьодертале, за да бъдем близо до цялата верига на производство, разработка и тестване. Това е жизненоважно за Scania, но също така е важно за клъстера от превозни средства в по-големия регион Стокхолм, както и за способността на Швеция да поеме водещата роля в разработването на устойчиви транспортни решения“, казва Уилямсон.

Ако предложението за инвестиция на Scania към местния административен съвет бъде прието, е планирано работата по трасетата да започне през 2022 г., като се очаква тя да продължи поне до 2026 г.

<< Обратно към новините