Nikola Tre и BYD работят в пивоварната на Anheuser-Busch

15.02.2022

Nikola Tre и BYD работят в пивоварната на Anheuser-Busch

Непосредствено преди Супербоул, Anheuser-Busch, заедно със своите иновативни партньори Nikola Corporation и BYD Motors, достави успешно Bud Light NEXT, първата по рода си бира с нулеви въглехидрати на марката.


 

Специалната „доставка с нулеви емисии“ бе от пивоварната на Anheuser-Busch във Ван Найс, Калифорния, до барове и търговци на дребно в Лос Анджелис, като бяха използвани само превозни средства с нулеви емисии.

Електрическото превозно средство с водородни горивни клетки Nikola Tre (FCEV) с разширен пробег взе товара с бира от пивоварната и го достави до разпределителното съоръжение на Anheuser-Busch AB One в Карсън, Калифорния. Оттам електрическият 8TT влекач с дневна кабина на BYD е доставял бирата до местните барове и търговци на дребно, за големия мач.

Тази доставка отбелязва и разширяването на партньорствата на Anheuser-Busch с Nikola и BYD в Калифорния като част от ангажимента на пивоварите да намалят въглеродните емисии в тяхната верига в САЩ с 25% до 2025 г.

През 2018 г. Anheuser-Busch влезе в партньорство с Nikola за поръчка на камиони с водородно-електрическо задвижване, за да помогне за прехода на автопарка си за дълги разстояния към превозни средства с нулеви емисии.

Този месец Anheuser-Busch и Nikola започнаха тримесечен пилотен проект, като пуснаха два Nikola Tre alpha FCEV в ежедневна експлоатация в мрежата на пивоварната в Южна Калифорния. Този пилотен проект е важна стъпка и за двете компании за усъвършенстване на производствените спецификации и характеристики на превозните средства на Nikola и за демонстриране на устойчивостта на транспорта с горивни клетки и презареждането с водород при превоза на напитки.В своите разпределителни центрове Anheuser-Busch ще добави 20 електрически камиона BYD към своя автопарк в Калифорния още тази година. В момента пивоварната експлоатира 25 камиона BYD в четири дистрибуционни центъра в Калифорния, 21 от които бяха взети през 2020 г. като част от проекта за нулеви и почти нулеви товарни превози в производството на напитки.

Обработката и разпространението на напитки с нулеви емисии е част от California Climate Investments, инициатива, в която се влагат милиарди долари по схемата Cap and Trade за намаляване на емисиите на парникови газове, укрепване на икономиката и подобряване на общественото здраве и околната среда.

<< Обратно към новините