QUANTRON ще представи електрическия автобус CIZARIS

31.01.2022

QUANTRON ще представи електрическия автобус CIZARIS

QUANTRON е домакин на онлайн премиерата на изцяло електрическия 12-метров градски автобус CIZARIS.


 

Специалистът по е-мобилност Quantron AG пуска на пазара своя изцяло електрически градски автобус. Моделът се казва CIZARIS и ще бъде представен по време на онлайн премиера. Автобусните оператори, феновете на този тип превозни средства и широката публика ще могат да проследят събитието на живо на 16 февруари от 10 ч. (CET) на event.quantron.net.
 
Градският автобус с нулеви емисии първоначално ще се предлага като BEV версия с цена, която е под текущото ценово ниво за подобни модели. По този начин Quantron AG се стреми да осигури екологичен пътнически транспорт и да предложи рентабилна алтернатива на конвенционалните дизелови автобуси. Версията FCEV на 12-метровото превозно средство с горивни клетки от Ballard Power Systems вече е в процес на разработка.
 
CIZARIS разчита на доказана и безопасна технология и LiFePo4 батерии от водещия световен производител CATL. Мощността на зареждане е до 80 кВт с капацитет на батерията до 422 кВтч. С обхват до 360 км според E-SORT 2, автобусът отговаря на изискванията за ежедневна работа в града с необходимо време за зареждане през нощта от 3 до 5 часа. Ще бъдат налични различни опции за оборудване, които да отговарят на индивидуалните нужди на клиента.

<< Обратно към новините