IVECO BUS ще си партнира с FPT и Microvast

12.01.2022

IVECO BUS ще си партнира с FPT и Microvast

FPT Industrial и Microvast Holdings ще осигурят батериите за новия градски и междуградски автобус Crossway Low Entry, произведен от IVECO BUS.


 

Възлагането на поръчката беше постигнато въз основа на споразумението от 2019 г., което обхваща промишлено и търговско сътрудничество между Microvast и FPT Industrial, марка на Iveco Group, за производството на високоволтови батерии за автомобили за работа. За IVECO BUS Crossway Low Entry (LE) Electric двете компании разработиха батерия с висока енергийна плътност, която варира от 400 до 466 кВтч. Според производителите, този пакет от ново поколение ще постави стандарт по отношение на енергийната плътност и капацитета на зареждане и ще осигури на Crossway LE Electric до десет години живот на батерията.
 
Microvast ще доставя батерии и модули, произведени в заводите на компанията, въз основа на изискванията на FPT Industrial. Впоследствие FPT Industrial ще сглоби тези батерии във фабриката си в Торино, Италия. IVECO BUS Crossway LE Electric ще бъде представен през 2022 г., като се очаква първите доставки да започнат от средата на 2023 г.
 
Проектът IVECO BUS Crossway LE Electric допълва този на новия IVECO e-Daily, който ще бъде пуснат на пазара в края на 2022 г. Новият електрически Daily ще бъде оборудван с модулна концепция с 1 до 3 батерии с капацитет от 37 до 111 кВтч и ще бъде пионер в сътрудничеството между Microvast и FPT Industrial.
 
“В този бързо развиващ се сектор FPT Industrial се ангажира да влезе в целенасочени партньорства с цел предоставяне на алтернативи на традиционните горива, така че да ускорим нашето пътуване към устойчиво бъдеще без вредни емисии. Сътрудничеството с Microvast подчертава нашия ангажимент да станем технологичен лидер и ни предоставя конкурентни предимства на пазара”, казва Силвен Блейз, президент на Powertrain Business Unit в Iveco Group.
 
“Нашият дизайн на батерии от ново поколение с високоенергийни клетки поставя нов еталон за енергийна плътност. Успешното ни сътрудничество с FPT Industrial ясно показва, че сме на прав път”, заявява Саша Келтерборн, главен директор по приходите на Microvast Holdings.

<< Обратно към новините