Електрически двигатели с литиево захранване: предимство при избор на електрокар

16.12.2021

Електрически двигатели с литиево захранване: предимство при избор на електрокар

Самият литий е специален метал, който се използва в световен мащаб за създаване на акумулаторни батерии за различни технологии, включително мобилни телефони и електрически превозни средства.

[✕]


 

Литият се използва за производство на батерии, тъй като е изключително лек и има висок електрохимичен потенциал. Акумулаторните батерии са признати за ползите, които биха могли да имат за околната среда също така и в много други аспекти на индустрията.
 
Какви са предимствата от преминаването към електрически двигатели с литиево захранване?
Електрокарите и палетните колички с литиево-йонно захранване се превръщат в новата норма в много складове по света. Популярността на тази иновативна технология ще продължи да расте, благодарение на многото предимства, които се предлагат.
 
Екологични ползи от електрокари с литиево-йонно захранване
Основното предимство на електрокарите с литиево-йонно захранване, което доведе до внезапното нарастване на популярността им, е, че са много по-добри за околната среда от традиционните дизелови мотокари. Литиево-йонната технология не отделя газ за разлика от дизеловия двигател и като цяло литиево-йонната технология е по-малко токсична за околната среда. Акумулаторните литиеви батерии могат да се захранват от възобновяеми източници на енергия като вятърна, слънчева и водна енергия. Използването на тези батерии ще освободи по-малко вредни химикали в околната среда, спомагайки за забавяне на изменението на климата.
 
По-ниски разходи на електрокарите с литиево-йонно захранване
Използването електрокари и палетни колички, захранвани с литиево-йонна батерия, може да Ви спести пари в дългосрочен план. Да, литиево-йонните батерии може да са по-скъпи за закупуване от други източници на енергия, но с времето ще доведат до по-голяма икономия на ресурси на работното място.
 
Безопасност на електрокарите с литиево-йонно захранване
Лекото тегло и малкият размер на литиево-йонната батерия означава, че дизайнът на електрическите палетни колички и електрокарите може да бъде съобразен, за да осигури на потребителите голяма ергономична сериозни стойност. Тъй като тези машини изискват по-малко място за съхранение на батерията, може да бъде проектирано повече място за краката на оператора, което ще направи машините по-безопасни за използване от служителите. Те също могат да бъдат пригодени така, че да са по-леки и може би дори по-малки по размер. Това би намалило риска от наранявания, които могат да бъдат причинени, и би улеснило използването им в по-малки складове.
 
Защо е препоръчително да закупите машини, захранвани с литиево-йонна батерия?
EP е основана през 1993 г. и от този момент семейството на компанията дава всичко от себе си, за да осигури най-доброто складово оборудване с литиево захранване на клиентите си. За разлика от други производители, цялото оборудване, продавано от EP, е съобразено специално с клиентите. Екипът с гордост казва, че се ангажира да произвежда подходящото оборудване за всеки отделен клиент. EP наскоро отбеляза огромен успех в продажбите си с 15% увеличение на годишните продажби и неотдавнашно признание като номер 1 китайски производител на индустриални машини. В момента компанията обслужва над 65 държави и е произвела над 100 000 броя през 2019 г. С над 20 години богат опит в производството на складово оборудване, EP разполага с надежден екип от експерти, които предоставят висококачествени продукти на редица страни по света.

Може да разгледате богата гама продукти с литиево-йонни батерии на сайта REGOSTORE.COM - онлайн магазин за складова техника и оборудване (проект на Инжконсулт ЕООД), и да изберете най-подходящата машина за Вашия склад.

<< Обратно към новините