Новият Ford Tourneo Connect

28.10.2021

Новият Ford Tourneo Connect

Ford разкри пътническата версия на новия компактен ван Connect. Многофункционалният Ford Tourneo Connect идва с идеята да внесе нов стил и още пространство и гъвкавост в гамата Tourneo.Изцяло новият Tourneo се предлага като идеалното решение за интензивен начин на живот с удобен и изключително гъвкав интериор. Идва с до 7 седящи места и избор между две дължини. Той е приложим за всичко - от къмпингуване и спорт до малък бизнес.Оборудването включва свързаност, системи за подпомагане на водача, нови функции за асистирано шофиране, функция Pro Trailer Backup Assist за помощ при теглене на ремарке. Новост при Tourneo Connect са системата за задвижване на всички колела и опцията за автоматична предавателна кутия при бензиновите модели.И при двете дължини - L1 и L2, когато не се използват, вторият и третият ред седалки могат да бъдат сгънати, или свалени, за да се отвори повече товарно пространство. Предната пътническа седалка се сгъва и позволява транспорт на предмети с дължина до 3 метра.

Салонът е с големи плъзгащи се задни странични врати. Комфортът в интериора се подобрява от изобилие от държачи за чаши, портове за зареждане, панорамен стъклен покрив и двузонов климатичен контрол. При специалните серии Trend, Titanium и Active могат да се поръчат ергономични седалки с удължени опори за подбедрицата и четирипосочно електрическо регулиране.

С премахнати седалки на втория и третия ред, Tourneo Connect предлага до 3,1 куб. м товарен обем при дължина L2 и 2,6 куб. м при L1. При вариант L2 товарната дължина зад първия ред седалки е 2265 мм, 1452 мм - зад втория ред и 629 мм - зад третия ред. При L1 размерите са съответно 1913 мм, 1100 мм и 317 мм.Дизайнът на новия Tourneo Connect е в стила на най-новите леки автомобили на Ford. Предницата е стилизирана за да създаде спортно впечатление, като всяка от сериите на модела има свои отличителни външни белези. Серията Active на Ford, вдъхновена от SUV, например, предлага смесица от здрав стил и първокласни детайли. Останалите серии са Sport, Titanium и Trend.

Всички модели Tourneo Connect разполагат с голям удобен за употреба сензорен екран. Стандартният е 8,25-инчов екран, а като опция се предлага 10-инчов. Може да се поръча усъвършенстван цифров приборен панел вместо традиционните циферблати. Опцията е стандартна за Sport и е налична при спортните модели и е налична за Titanium и Active.

При 10-инчов сензорен екран на разположение е модемът за свързаност FordPass Connect, който предлага онлайн навигация, допълнителни актуализации на живо, трафика информация, алтернативни маршрути,… Клиентите на Tourneo Connect имат отдалечен достъп до пълна информация и контрол върху някои функции на автомобила чрез приложенията за смартфони FordPass или FordPass Pro.Tourneo Connect предлага 19 технологии за подпомагане на водача, сред които авариен спирачен асистент при опасност от челен сблъсък, адаптивен круиз контрол, разпознаване на пътни знаци, предупреждение за кръстосан трафик… Новост е асистентът за паркиране с автоматично насочване. В моделите на Tourneo Connect с автоматична трансмисия PowerShift може да се вложи автоматично поддържане на лентата за движение, както и функции за автономно ускоряване и спиране. Електрическата ръчна спирачка е стандартна за новия Tourneo Connect. Автоматичните дълги светлини и LED фаровете и задни LED светлини също са стандарт.

Бензиновите и дизелови двигатели се очаква да осигури водеща в класа ефективност за новия Tourneo Connect, с прогнозирания разход на гориво от 4,9 л/100 км и емисии на CO2 от 127 г/км. Гамата от четирицилиндрови турбодвигатели включва 1,5-литров бензинов двигател EcoBoost със 114 к.с. и 220 Нм въртящ момент и два дизелови двигателя EcoBlue със 122 к.с.и 320 Нм въртящ момент или 112 к.с. и 280 Нм въртящ момент. Auto Start-Stop системата е стандарт за цялата гама. И двата дизелови двигателя разполагат с иновативна система с двойно дозиране на AdBlue. Всички модели се предлагат с шестстепенна ръчна предавателна кутия като стандарт. Седемстепенната автоматична скоростна кутия PowerShift с двоен съединител пък осигурява бърза и плавна смяна на предавките.

За първи път в Tourneo Connect се предлага задвижване на четирите колела. Системата автоматично разпределя въртящия момент между колелата в зависимост от условията на шофиране и настилката. Задвижването на всички колела се предлага при моделите с 2,0-литров 122 к.с. EcoBlue дизелов двигател и шестстепенна ръчна предавателна кутия и не променя вътрешното пространство и товарната височината.

<< Обратно към новините