Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

QUANTRON с проект Визия 2025

21.10.2021

QUANTRON с проект Визия 2025

Quantron AG, експерт в автомобилите за работа с електрически и водородни задвижващи системи, планира да стане глобален производител на превозни средства с нулеви емисии.

[✕]


 

За да укрепи идентичността на продуктите си с марката QUANTRON, компанията въвежда международен експертен опит в дизайна.

Целта на проект QUANTRON vision 2025 е да изгради разпознаваеме ДНК на марката, с уникален облик и усещане. Дизайнът на превозното средство има не само естетическа функция, но и оказва значително влияние върху аеродинамиката и по този начин върху разхода на енергия на превозното средство.

Експертите, придружаващи QUANTRON в това пътуване, са добре познати фигури в бранша за мобилност: италианският дизайнер на автомобили и консултант по стратегии за дизайн Фабио Филипини, който ръководи повече от шест години Pininfarina Transportation Design в Торино, и испанската консултантска компания за дизайн и иновации Mormedi, водена от Хайме Морено.

„QUANTRON е изградил много силни традиции в миналото си. Трансформацията им в новия свят на QUANTRON, който е много по-сложна екосистема от услуги, съществуващи и нови продукти, представлява голямо предизвикателство за всеки дизайнер. Затова исках да работя с Mormedi, които са специализирани в този тип идентичност на брандовете в транспортната индустрия. Така можем да сме сигурни, че ще се справим с голямото предизвикателство, заедно, като един отбор“, казва Фабио Филипини за сътрудничеството си с Quantron AG.

Хайме Морено от Mormedi допълва: „Това е страхотна възможност. Имаме нужда от марки като QUANTRON, които са ангажирани с нулевите емисии. И те не са мечтатели, а вече правят превозни средства. Това, което искаме да предложим на QUANTRON, е визия за това как ще изглеждат новите продукти през следващите пет до десет години.”

Проектът QUANTRON vision 2025 започва с уникалния дизайн на 12-метровия автобус, който ще бъде пуснат в близко бъдеще. Дизайните на QUANTRON за лекотоварен и тежкотоварен камион в САЩ също са в етап на планиране.

Майкъл Першке, главен изпълнителен директор на Quantron AG обяснява: „Quantron AG има визията да се превърне в световен лидер в глобалните транспортни услуги и в продуктите с нулеви емисии. Ето защо уникалната визия и усещането в дизайна трябва да са в синхрон с ДНК-то на QUANTRON, което означава чиста технология и нулеви емисии. Няма по-добър екип, който да даде на QUANTRON глобална идентичност от Фабио Филипини и Морено. Нашата амбиция е най -късно до 2025 г. клиентите ни, фокусирани върху устойчивостта, да разпознават продуктите на Quantron като водещи – екологично чисти, високотехнологични и представляващи бъдещето на устойчивия транспорт".

<< Обратно към новините