Trailer Dynamics GmbH и Krone обявиха стратегическо партньорство

05.10.2021

Trailer Dynamics GmbH и Krone обявиха стратегическо партньорство

Общата цел на компаниите е да се разработи електрифицирано ремарке, готово за серийно производство, което значително намалява дизеловите и CO2 емисии на полуремаркета и увеличава пробега на електрическите полуремаркета.

[✕]Прототипът на eMega Liner беше представен за първи път по време на логистичната конференция на Krone, организирана в лабораторията на Krone Future Lab в Линген на 23 септември. По време на първите тестови серии, eMega Liner показва, че е в състояние да постигне намаление на емисиите на дизел и CO2 до 20 %.

Иновативната технология на Trailer Dynamics работи с тясно координирани компоненти. Ключовият елемент е мощен е-мост, който задвижва полуремаркето и също така възстановява спирачната енергия чрез рекуперация. Енергията на батерията в eTrailer, е достатъчна за курсове на дълги разстояния над 500 км. Ако инфраструктурата за зареждане по планирания маршрут липсва, ще бъде на разположение бордово зарядно устройство.

Друг акцент в развитието на Trailer Dynamics е интелигентният софтуер за управление, който оптимално използва и разпределя електрическата енергия от батерията по целия маршрут. По този начин функционалният и надежден контрол на системата в реално време е независим от производителя на полуремаркето. Като цяло системата се превръща в електрически прикачен хибрид чрез интелигентната комбинация от eTrailer и дизелов камион.

Майкъл У. Нимш, основател и управляващ директор на Trailer Dynamics, казва: „С технологията eTrailer на Trailer Dynamics ние сме в състояние значително да намалим разхода на дизел и емисиите на CO2 на едно полуремарке, и да допринесем съществено за неутралността на климата. eTrailer от Trailer Dynamics може да се комбинира с всяко полуремарке, независимо от производителя, ние можем да добавим приблизително 2 милиона дизелови полуремаркета към европейския автопарк за ниско емисионна зелена логистика. В допълнение, нашата технология за разширяване на гамата на eTrailer увеличава обхвата на полуремаркета, което позволява напълно електрифициран товарен превоз на дълги разстояния над 500 км."

Абдула Джабер, основател и управляващ директор на Trailer Dynamics, добавя: „Концепцията за сензорно управление на електрическата задвижваща линия, разработена от Trailer Dynamics, дава възможност за стабилно и функционално надеждно управление на полуремаркето. Ще реализираме допълнителни подобрения на ефективността в полевите тестове, като по този начин се гарантира технически подготвеното навлизане на пазара на eTrailer от Trailer Dynamics."

"Щастливи сме, че можем да предложим на нашите клиенти нова перспектива за екологично чист транспорт с това стратегическо партньорство. За нас е важно намаляването на общите разходи за собственост да е на преден план", казва д -р Стефан Биневис, председател на консултативния съвет борда на Trailer Dynamics GmbH и член на борда на директорите на Bernard Krone Holding за новото сътрудничество.

<< Обратно към новините