Отпечатвайте всички нужни етикети за транспорта и логистиката със специализираните принтери Brother.

Името и логото на Iveco Group гледат в бъдещето

30.09.2021

Името и логото на Iveco Group гледат в бъдещето

Новата реалност приема формата на глобална организация, натоварена със задачата да защитава, подкрепя и укрепва осем уникални, и все пак единни марки.

[✕]Това е новата Iveco Group и разкриването на нейното лого е поредната стъпка към завършването на отделянето на този бизнес от CNH Industrial N.V. което се очаква да се случи в началото на 2022 г.

Тази реалност е представена в собствено институционално лого, което изобразява Iveco Group като холдингова компания. С лек и изчистен дизайн то придава значение на марките, които представя, и отдава почит на тяхното богато и споделено наследство, ясно очертаващо бъдещето за всички тях, взети заедно. Име, което обяснява дългия път на този индустриален бизнес, възникнал през 1975 г. с формирането на Industrial VEhicles COrporation.

Уникална идентичност, която използва шрифта, изразява фокуса на групата. Сивият цвят предизвиква усещане за стабилност и силна индустриална ДНК, действайки като знак за скромния, но изпълнен с трудолюбие път на компанията, работеща сериозно за постигане на целите си. Синята точка между думите „Iveco“ и „Group“ прекъсва цветовата схема, за да сигнализира за бъдещето, което е повлияно от устойчивите иновации. Този кръг добавя допълнителен елемент, който служи като централна точка и динамичен графичен маркер, предлагайки баланс и обръщайки внимание на детайлите в пълната композиция на логото.

Под логото са изредени марките, разпръснати в един хоризонт. В центъра на Групата са клавните марки: IVECO, новаторска марка за автомобили за работа, която проектира, произвежда и комерсиализира тежки, средни и лекипревозни средства, и FPT Industrial, ядрото на Групата, която захранва продуктите на своите сестрински марки със своите усъвършенствани двигатели и трансмисии и остава световен лидер в областта на корпоративните комуникации в предоставянето на своя огромен набор от технологии за задвижване на клиенти, както в селското стопанство, строителството, морския транспорт, производството на електроенергия, така и в търговските превозни средства.

Заедно с тях на първа линия се намират първокласните автобусни марки IVECO BUS и HEULIEZ; Iveco Defense Vehicles за високоспециализирана техника за отбрана и гражданска защита; ASTRA, световен експерт в широкомащабните тежкотоварни кариерни и строителни превозни средства; известният в бранша производител на противопожарни превозни средства и оборудване Magirus; и накрая, но стратегически на върха е IVECO CAPITAL, финансиращото звено на Iveco Group, което подкрепя всички. Отделът за финансови услуги всъщност ще служи като крайъгълният камък на новите бизнес модели на Iveco Group, особено в областта на алтернативните горива.

<< Обратно към новините