Новият IVECO BUS STREETWAY

24.09.2021

Новият IVECO BUS STREETWAY

STREETWAY се нарича новият градски автобус на IVECO BUS, който бе представен през втората половина на октомври. Със старта на новия модел един от водещите европейски производители разширява гамата си от предложения за ефективен градски транспорт.


Новият STREETWAY разширява и допълва гамата от градски автобуси на IVECO BUS. Идеята на модела е да предложи икономично и ефективно решение за градския транспорт.

Опростена, здрава и надеждна конструкция, по-ниска цена, намалени разходи за притежание (TCO), навременна и ефективна поддръжка в широката сервизна мрежата на IVECO BUS, достъп до целия набор от услуги, предлагани от марката – това са основните предимства, с които новият модел ще търси място на силно конкурентния пазара на градски автобуси в Европа и не само там.

Изцяло нископодовият автобус ще се предлага на целевите пазари на IVECO BUS в Централна, Източна и Южна Европа, както и в Африка, Близкия изток и Азия.

Моделът е резултат на сътрудничество между IVECO BUS и един от най-големите турски автобусни производители Otokar. STREETWAY ще се произвежда в завода на Otokar в Сакария. Във външния и вътрешния дизайн са вложени всички необходими елементи, които да впишат ДНК-то на IVECO BUS в новия модел. Цялата силова линия, хомологацията на модела, качественият контрол и опитът при производството идват от IVECO BUS.

Две са основните причини IVECO BUS да се насочи към сътрудничество с Otokar при разработката и производството на новия си градски автобус. На първо място – изцяло запълненият капацитет на заводите на марката във Високое Мито, Чехия, и Аноне, Франция. Втората причина, естествено, е спестяване на инвестиции за нови разработки.

STREETWAY бе показан за пръв път едновременно в хърватския град Шибеник и в Торино. Предстои премиера и в Германия.
Градският автобус STREETWAY е с нисък под и ще се предлага соло - с дължина 12 м и като съчленен вариант - 18,75 м. И двете дължини ще са налични с двигател на дизел или на сгъстен природен газ (CNG).Новият двигател CURSOR 9 на IVECO BUS, разработен от FPT Industrial, покрива екостандартите Euro VI-E само с използването на патентованата от IVECO технология HI-SCR. Надлъжно разположеният силов агрегат се съчетава с автоматичните предавателни кутии VOITH Diwa 6 или ZF Ecolife 2. Задният двигателен мост е ZF AV 133.

12-метровата версия идва с мощност на двигателя от 310 к.с. (с максимален въртящ момент от 1300 Нм), а съчлененият 18,75-метров вариант ще предлага максимална мощност от 360 к.с. (с максимален въртящ момент от 1650 Нм). IVECO BUS предлага и версия на двигателя CURSOR 9, работеща на CNG. Мощността в случая е 310 к.с. (1300 Нм) при късата версия и 360 к.с. (1640 Нм) при съчленената.

Соло версията с 3 врати на салона идва с 24 до 32 седящи места или 24 седалки и едно място за инвалиден стол. При две врати са възможни от 26 до 34 седалки или и 26 седящи места и едно място за инвалиден стол. От 31 до 47 са седящите места или 36 седалки, плюс място за инвалидна количка, при съчленената версия с 4 врати на салона. 18,75-метровата версия с 3 врати осигурява от 33 до 49 седящи места или 38 седалки и място за инвалиден стол.

В STREETWAY като стандарт е въведена широка гама от функции за безопасност. Цялата каросерия е подложена на висококачествената антикорозионна обработка, гарантираща дълготрайност и устойчивост на корозия.

Повече - в октомврийския брой на списание КАМИОНИ – на хартия и онлайн – на www.transport-press.bg.

Лъчезар АПОСТОЛОВ

<< Обратно към новините