Дискордиа организира мащабно състезание за икономично шофиране

27.04.2021

Дискордиа организира мащабно състезание за икономично шофиране

Стартира ежегодната надпревара за икономично шофиране – Discordia Fuel Efficiency Challenge.

[✕]

Събитието се организира за 5-ти пореден път от един от лидерите в транспортните и логистични услуги - Дискордиа. До края на месец май всички над 1000 професионални шофьори на компанията ще бъдат предизвикани да използват максималния потенциал на камионите с минимално изразходено гориво. Целта на инициативата е да насочи вниманието на обществото и транспортния бизнес към устойчивостта и опазването на околната среда.

През тази година състезанието ще се проведе в 2 направления с общо 6 категории, а представянето на водачите ще бъде проследено дистанционно с интелигентната система за управление на автопарка – Transics. Резултатите се отчитат при изпълнение на реалните работни задачи на шофьорите по време на курсовете им в периода от 1 април до 31 май. Победителите в надпреварата ще получат и специални награди от Дискордиа.

Първото направление от състезанието е Ефективност, където участниците ще бъдат оценявани в две категории - най-много изминати километри и най-голям прогрес на средния разход на гориво.

Второто направление, по което ще мерят сили водачите, е Гориво, където целта е най-нисък разход.

Discordia Fuel Efficiency Challenge 2021 е една от многото инициативи на Дискордиа с фокус устойчивост на бизнеса. Компанията стимулира икономичното шофиране с грижа за околната среда и поощрява служителите си, които пестят гориво, като им изплаща сумата от направената икономия.

„Щастливи сме, че за пета поредна година имаме възможността да обединим усилия с целия ни екип в мисията да направим бизнеса си по-устойчив. – каза Христо Христов, основател и Изпълнителен директор на Дискордиа. - Discordia Fuel Efficiency Challenge се превърна в една добра традиция благодарение на всички шофьори, които застават зад общата ни кауза чрез избора си да шофират икономично. За нас те са пример за отговорни професионалисти и затова ще продължим да ги подкрепяме във всичко, което правят за намаляването на въздействието върху околната среда.“

Транспортният лидер работи постоянно за развитие на възможно най-устойчив и социално отговорен бизнес модел, инвестирайки в най-нови системи и последно поколение тежкотоварни автомобили с по-ниски емисии.

<< Обратно към новините