Renault обнови лекотоварната си гама

24.03.2021

Renault обнови лекотоварната си гама

Renault LCV представи стратегическо разширение и обновяване на гамата си от лекотоварни автомобили. За да отговори на всички професионални нужди френският производител вече има две предложения в сегмента на компактните ванове – изцяло новите Kango Van и Express Van.


Революционните новости при лекотоварната гама на Renault бяха представени на специално онлайн шоу, предавано директно от Париж.
Renault обяви, че разширява и обновява гамата си от лекотоварни автомобили, за да отговори на всички нужди на професионалистите. След обновяването на Master през 2019 г., сега Renault представи новите Kangoo, Express, Trafic и SpaceClass. Новостите в гамата могат да бъдат обобщени накратко в няколко основи пункта.Новото Renault Kangoo идва с ексклузивната за сегмента иновация Open Sesame by Renault (Сезам отвори се от Renault), с което предлага най-голямата ширина на отваряне на страничните врати в сегмента на малките ванове.

Новият Renault Express заменя бестселъра на българския пазар Dacia Dokker Van, като предлага всичко важно за потребителите на този тип автомобили.

При средните ванове вече са налични пътническите изпълнения - новият Renault Trafic и новият Renault SpaceClass. В края на 2021 г. ще бъде представена и лекотоварната версия на новия Trafic.

За да отговори на енергийния преход, лекотоварната гама на Renault отваря нови врати за клиентите си с електрически и водородни решения – както продукти, така и услуги за тях. Новият Renault Kangoo E-TECH Electric ознаменува обновяването на лидера при електрически лекотоварни автомобили в Европа. Kangoo E-TECH Electric се очаква в края на 2021 г., оборудван с нова 44 kWh батерия, предлагаща пробег от 265 км. Renault вече предлага и решения за зареждане на цели автопаркове посредством дъщерното си дружество Elexent.

По-късно през тази година ще бъде представен големият ван Master Hydrogen, както и новото партньорство с Plug Power, което ще осигури инфраструктура и услуги за презареждане на водородни, хибридни автомобили и електрически автомобили.

За да допълни тази нова гама, Renault разширява своите персонализирани решения и услуги Renault Pro+, за да отговори на новите навици на професионалистите. Renault Pro+ предлага ключови дигитални и свързани решения, с подкрепата на мрежа от 626 Renault Pro+ локации и 400 компании за трансформация.

Нов Renault Kangoo Van
Иновативният ван с атлетичен и динамичен стил е насочен главно към корпоративни автопаркове, търговци и собственици на компании с високи изисквания, търсещи персонализиран автомобил, притежаващ най-новите технологии и иновации, отговарящи на техните бизнес нужди. Новият Renault Kangoo Van се предлага в две дължини. Произвежда се в завода на Renault в Мобеж, Франция и ще се продава в Европа и по света от юни 2021 г.Основната иновация Open Sesame by Renault е единствено по рода си предложение в сегмента. Липсата на колонка между предна дясна врата и плъзгащата се странична врата на фургона предоставя наистина уникално широк отвор за товарене от 1446 мм, което е два пъти повече от предишния модел. Open Sesame by Renault е допълнително оборудване, което се предлага само за автомобили с ляв волан, стандартна дължина и две предни седалки. Функцията ще бъде налична за електрическата версия на Renault Kangoo Van. Премахването на централната колона и разширяването на страничния светъл отвор позволява нови възможности за трансформации като добавяне на допълнителен комплект стелажи за пренасяне на 60% повече оборудване и инструменти.Сред новостите са и Easy Inside Rack - високо монтиран багажник във фургона за транспортиране на дълги до 2,5 м предмети, товарен обем от 3,9 м³ - при късия вариант, модерен интериор с 60 л пространство за съхранение. Моделът идва с 12 нови системи за подпомагане на шофирането - активен спирачен асистент, повишена видимост на сляпата зона, постоянна камера за заден ход и други.

При мултимедията се предлагат Radio Connect R&Go с DAB (Digital Audio Broadcasting) FM/AM, Bluetooth и приложението R&Go за достъп до функциите на смартфон. 8-инчовият дисплей и системата Renault EASY LINK се предлагат с или без навигация. Съвместима с Android Auto и Apple CarPlay, системата Renault EASY LINK може да бъде активирана с гласова команда за достъп до всички мултимедийни, навигационни и информационно-развлекателни функции, както и настройки на системите в помощ на водача. Шофьорът може да осъществява телефонни обаждания с помощта на бутоните на волана, сензорния екран или гласова команда, може да слуша и диктува текстови съобщения.

Моделът се предлага със 7-степенна автоматична предавателна кутия EDC с двоен съединител или 6-степенна ръчна предавателна кутия. Двигателите са 1,3-литров турбобензин (100 и 130 к.с.) и 1,5-литров турбодизел (75, 95 и 115 к.с.). Двигателите се нуждаят от обслужване на всеки 30 000 км и на всеки две години (в зависимост от експлоатацията).

Стартът на продажбите на електрическия Renault Kangoo Van E-Tech Electric пък се очаква през 2022 г. Оборудван е с електрически двигател с мощност 75 кВт и максимален въртящ момент 245 Нм и предлага шест режима на шофиране. Режим Eco (55 кВт) е за оптимален пробег, а режим Normal (75 кВт) - за максимална скорост.Предлаган в две дължини Renault Kangoo Van E-TECH Electric е оборудван с литиево-йонна батерия от 44 кВтч, осигуряваща пробег от около 265 км по цикъла на WLTP и в зависимост от стила на шофиране, денивелацията и външната температура. Автомобилът може да бъде зареден напълно за 2 часа от публична зарядна станция (22 кВт Chameleon зарядно), за 4,5 часа от 11 кВт зарядна станция (16 A трифазно зарядно), за 7 часа от wall box (7,4 кВт монофазно зарядно), за 19 часа от подсилен контакт и за 26 часа от домашен контакт. Със 75 кВт бързо зареждане батерията може да се зареди до 80% за 42 мин, което дава пробег от 150 км.

Renault Kangoo Van E-TECH Electric предлага гама от свързани услуги, предназначени ексклузивно за електрически автомобили: програмиране на презареждането, програмиране на предварително нагряване на купето, търсене на близки точки за зареждане по време на шофиране, изчисляване на възможни дестинации с оставащ заряд на батерията.

И новият Renault Express
Този практичен и ефективен ван е идеален за компании, търсещи автомобил с най-добро съотношение между качество и цена, което отговаря на основните им нужди. Произвеждан в завода на Renault в Танжер, Мароко, новият Renault Express ще бъде лансиран в Европа и по света през април 2021 г., като за европейския пазар ще има само товарна версия.Пет са основните функционалности при Renault Express. Животът на борда е комфортен с почти 48 л пространство за съхранение. Изключително широката плъзгаща се странична врата от 716 мм позволява лесно товарене. Товарното пространство зад преградата е дълго 1,91 м и има обем до 3,7 м³. Товарната дължина може да бъде увеличена до 2,36 м чрез премахване на седалката на пътника и завъртане на мрежестата преграда. Renault Express може да поеме максимален полезен товар от 780 кг при бензиновата версия и 650 кг при дизеловата версия.

Моделът предлага и повече свързаност - индукционно зарядно устройство, до три USB порта, четири контакта 12V, мултимедийна система EASY LINK с репликиране на съдържанието на смартфони, навигация с 8-инчов екран. Увеличена е безопасността с вграждането на постоянна камера за заден ход, различни системи за подобряване на видимостта в „сляпата“ точка, асистент за стабилност на ремаркето…
Renault Express се оборудва с общо четири бензинови и дизелови двигатели. В Европа моделът се предлага с 1,3-литров бензинов двигател TCe 100 FAP (75 кВт - 200 Нм) и с 1,5-литрови дизелови двигатели Blue dCi 75 и 95 (55 кВт - 220 Нм и 70 кВт - 240 Нм съответно). Всички двигатели са комбинирани с 6-степенна механична трансмисия.

Част от гамата е и 1,5-литровият дизелов двигател Ecoleader Blue dCi 75, който може да бъде ограничен до максимална скорост от 100 км/ч за гарантирано нисък разход на гориво, независимо от стила на шофиране на водача. Двигателите изискват сервизно обслужване на всеки 30 000 км или 2 години (което настъпи първо в зависимост от експлоатацията).

Извън Европа новият Renault EXPRESS се предлага с 1,6-литров бензинов двигател SCe със 110 к.с. (с 5-степенна механична скоростна кутия) или с 1,5-литров дизелов двигател Blue dCi 95 (с 6-степенна механична скоростна кутия).

Новите Trafic и Spaceclass
Renault представи и напълно новата си гама Trafic за пътнически транспорт с два нови модела. Пътническият Renault Trafic вече се предлага като Combi за голям брой пътници или като SpaceClass за VIP превози.

Renault Trafic е особено подходящ за големи семейства, както и за компании и местни власти, които предоставят пътнически транспортни услуги. Той предлага по-модулно разпределение на седалките без да прави компромис с комфорта и пространството за съхранение на вещи. Renault SpaceClass е за по-взискателните клиенти, търсещи функционалност, простор и изключителен комфорт.За туроператорите и компаниите за VIP транспорт е версията Signature, оборудвана с кожена тапицерия и бизнес клас интериор. Тя лесно може да бъде превърната в истинска мобилна всекидневна с място за до 5 души на разположените една срещу друга седалки в салона с подвижна централна масичка и индивидуални плъзгащи се и въртящи се седалки.Клиенти, търсещи бягство от рутината, ще открият точно това, от което се нуждаят, във версията Escapade. Проектиран като автомобил за свободното време вариантът е оборудван със седалката тип „пейка“, която лесно се трансформира в легло с дължина до 1,90 м. Подвижната масичка и допълнителното осветление за четене отстрани го правят идеалния спътник за бягство без стрес.

С по-елегантен и изразителен дизайн, предната част на Renault Trafic и Renault SpaceClass е напълно обновена. С-образният full-LED светлинен подпис е с по-модерен дизайн, а новият цвят червен Carmine прави своя дебют. Renault Trafic и Renault SpaceClass се предлагат със 17-инчови алуминиеви джанти - с ефект „диамант“ при SpaceClass. Новият облик е допълнен от хромирани акценти около фаровете за мъгла.

Интериорът при Trafic също е напълно обновен. Новото арматурно табло в цвят черен Titan, подчертано от хоризонтални фурнири, стигащи до панелите на вратите. Инструменталният панел има модерен цветен дисплей за подобрена видимост. Renault SpaceClass изпъква с арматурно табло в ексклузивния цвят сив Meteor. Шофьорската кабина е оптимизирана с подобрено разпределение на местата за вещи.

Налични в две дължини Renault Trafic и Renault SpaceClass могат да се похвалят с обем на багажника, вариращ от 1 до 6 м³, в зависимост от избраната конфигурация (1 м³ при L1 с 2-ри и 3-ти ред седалки; 6 м³ при L2 без 2-ри и 3-ти ред) и с достатъчно място за до девет души без да се прави компромис с багажното пространство.

Двата вана интегрират повече технологии с нов 8-инчов сензорен екран и индукционно зарядно устройство за смартфон. Свързаността е издигната на по-високо ниво с най-новата мултимедийна и навигационна система Renault EASY LINK, която е съвместима с Android Auto и Apple CarPlay. Новите Renault Trafic и Renault SpaceClass са оборудвани с най-новото поколение системи в помощ на шофирането.
При двигателите има избор от три варианта на дизела Blue dCi, оборудвани с технологията Stop&Start и покриващи най-новите регламенти на стандарта Euro 6D FULL.

Новият двигател Blue dCi 110 се предлага с 6-степенна механична предавателна кутия. За по-високото ниво на оборудване се предлага новият двигател Blue dCi 150 в комбинация с 6-степенна механична или 6-степенна автоматична трансмисия EDC. Най-отгоре е двигателят Blue dCi 170 е наличен с 6-степенна автоматична трансмисия EDC.

Renault Trafic и Renault SpaceClass ще се произвеждат в завода на Renault в Сандовил, Франция и ще бъдат налични от май 2021 г. Лекотоварната версия на новия Renault Trafic идва в края на 2021 г.

<< Обратно към новините