EVN България се довери на Volkswagen

18.03.2021

Компанията закупи 31 нови лекотоварни автомобила Transporter 6.1 4Х4

EVN България се довери на Volkswagen

EVN България, част от австрийския концерн EVN AG - една от най-големите фирми за производство и пренос на електроенергия в Европа, се довери за пореден път на Volkswagen. Компанията допълни своя автопарк с 31 товарни Transporter 6.1 с двойно предаване.


Автомобилите са оборудвани като мобилни работни станции. Те ще се използват основно за поддръжка на електроразпределителната мрежа в труднодостъпни райони в Югоизточна България, като ще осигурят сигурното електрозахранване на 1,6 милиона абонати на електроразпределителното дружество.

Автомобили са закупени след проведена обществена поръчка, спечелена от Порше БГ, официален вносител на Volkswagen в България. „В лицето на представителите на вносителя на Volkswagen винаги сме имали коректно партньорство, което ни води до дългосрочно и стабилно сътрудничество. Качеството на доставените автомобили подпомага в значителна степен съвместната ни работа“ – споделя Петър Костадинов, ръководител oтдел Комуникации в EVN България.„За нас е чест Volkswagen Лекотоварни автомобили да бъде марката, на която EVN България доверява придвижването в труднопроходими терени и сме горди от това признание за безспорните технически качества на автомобилите. Благодарение на добре развитата дилърска мрежа на Volkswagen успяваме да осигурим поддръжка на автомобилите в цялата област на работа на EVN – от Бургас до Пловдив и региона“, допълва Ивайло Кирков, бранд мениджър на Volkswagen Лекотоварни автомобили в Порше БГ.

Амбицията на Порше БГ е, както и досега, цялата структура да съдейства в максимална степен на лоялните си клиенти във всяка една ситуация и занапред немската марка да бъде винаги сред основните доставчици на мобилност за EVN България.

<< Обратно към новините