Новите Renault Trafic Combi и Renault SpaceClass

03.11.2020

Новите Renault Trafic Combi и Renault SpaceClass

Renault разпространи предварителна информация за изцяло новата лекотоварна гама Trafic, специално предназначена за пътнически транспорт. В нея влизат два нови модела - Renault Trafic Combi и Renault SpaceClass.

 
Новото Renault Trafic Combi е специално предназначено за професионални превози в пътническия транспорт и за големи семейства. То предоставя нужния обем и модуларност без компромис с комфорта и броя седалки. Новото Renault SpaceClass пък посреща очакванията и на най-взискателните водачи и пътници, търсещи повече функционалност, простор и ексклузивен комфорт.

Новите Renault Trafic Combi и SpaceClass идват с нов хоризонтален преден капак и вертикална предна решетка, което им придава повече здравина. Същевременно дизайнът притежава повече финес и изразителност с новите брони и LED фаровете, свързани с хромирана линия, напомняща на емблематичния за идентичността на Renault С-образен светлинен подпис. Renault Trafic Combi и SpaceClass се предлагат с електрически сгъваеми огледала, нови 17-инчови джанти – с ефект „диамант“ при версията SpaceClass – и по-елегантни тасове, които са налични в седем цвята, включително в новия Rouge Carmin, придаващ пищен вид на дизайна. В същото време Renault Trafic Combi и SpaceClass могат да бъдат адаптирани към всякакви желания на клиентите.Изцяло новото арматурно табло е подчертано от хоризонтална лента, преминаваща плавно в панелите на вратите и създава впечатлението за повече пространство на борда. Интериорът включва нови места за съхранение на вещи. Нови са топката на скоростния лост и контурите на бутоните за управление на климатика, които са украсени с хром за повече хармония. Нови цветове и материали обогатяват наличните за клиента опции за персонализация. Новото Renault Trafic SpaceClass изпъква с ексклузивно арматурно табло в цвят Gris Météor за повече елегантност.

Renault Trafic Combi и SpaceClass предлагат товарен обем до 1,8 м³ и изключителна модуларност на салона, който е за до 9 пътници.
Мултимедийната система с навигация Renault EASY LINK също е новост на борда. Съвместима с Android Auto и Apple CarPlay, тя извежда информация на 8-инчов екран и се предлага с индуктивно зарядно за смартфон, за да сте свързани със света през целия ден.С обем за съхранение от 86 литра в купето новите Renault Trafic Combi и SpaceClass предлагат лесен достъп до местата за съхранение и стигат още по-далеч с новата жабка Easy Life, която осигурява над 6 литра място за съхранение на ръка разстояние.

За подпомагане на шофирането и за повече безопасност, новите Renault Trafic Combi и SpaceClass предлагат системи в помощ на водача от последно поколение. Те включват адаптивен круиз контрол за поддържане на избраната скорост, активен спирачен асистент за извънградско шофиране, който предупреждава водача и активира спирачките вместо него за избягване на сблъсък, предупреждение при напускане на лентата на движение. Друга нова функция е предупреждението за наличие на обект в „сляпата“ зона на видимост, което улеснява престрояването. Нова предна въздушна възглавница, подходяща за двама пътници, също увеличава безопасността на борда.

Renault Trafic Combi и SpaceClass се предлагат с три дизелови двигателя: новият dCi 150 (с механична или автоматична предавателна кутия EDC), който получава още 5 к.с. мощност, нов dCi 110 (с механична скоростна кутия) и двигателят dCi 170 (с автоматична скоростна кутия EDC). Шестстепенната автоматична трансмисия с двоен съединител EDC, налична при двигателите със 150 и 170 к.с., подобрява комфорта и бързите реакции с плавна смяна на предавките. Оборудвана с технологията Stop & Start, гамата е в съответствие с новите изисквания на стандарта Euro 6D FULL.

„Тази година емблематичното Renault Trafic, три поколения - истинска история на успеха, отбелязва своята 40-годишнина с над 2 милиона продадени автомобила в 50 държави. Това е възможност за обновяване на Renault Trafic Combi и SpaceClass с отличителен дизайн, разширена гама двигатели и системи в помощ на водача за по-голяма безопасност, част от света на пътническите автомобили. Благодарение на тези версии, предназначени за местните власти и големите семейства, за VIP транспорта и клиентите, търсещи приключения, всеки ще открие подходящия за него автомобил“ – казва Марк Сътклиф, старши вицепрезидент, Бизнес подразделение на Алианса за лекотоварни автомобили.

Подробности за новата гама за пътнически транспорт Trafic, включваща новото Renault Trafic Combi и новото Renault SpaceClass, ще бъдат разкрити в началото на 2021 г. преди лансирането и на пазара през месец март 2021 г.

<< Обратно към новините