Белгийски превозвач стана хотелиер заради пакет Мобилност

10.09.2020

Белгийски превозвач стана хотелиер заради пакет Мобилност

Компанията Van Moer Logistics от Белгия реши да построи хотел за шофьори на камиони поради разпоредбите на пакет Мобилност, който неотдавна влезе в сила. Според превозвача търсенето на места за настаняване и почивка скоро ще нарасне в „огромен мащаб“.

Йо ван Моер, собственикът на Van Moer Logistics, планира да открие хотела в холандския град Kaпелебруг, близо до белгийската граница, на 40 км от пристанището на Антверпен, в началото на следващата година.

Хотел Reynaert ще бъде предназначен предимно за чуждестранни служители, работещи на пристанището и за шофьори на камиони. Ако туристи търсят стая, разбира се, също ще бъдат добре дошли, заяви Ван Моер пред белгийския портал hln.be.

Съоръжението трябва да осигури настаняване главно на служителите на белгийската компания, която разполага с около 430 шофьори, от тях 73 чужденци, предимно от Румъния, които изпълняват курсове на дълги разстояния. Както подчертава превозвачът, „хотелът е отговорът на търсенето, което скоро ще бъде огромно“. Пакет Мобилност въведе забрана за редовни седмични почивки, прекарани в кабината на камиона.

Ван Моер уточни, че хотелът ще предлага 20 стаи, а гостите му ще могат да използват кухня, перално помещение със сушилни, обща стая и санитарни помещения. Ще има и ресторант, отворен между 6 и 22 часа, а според уверенията на превозвача, там ще се предлага не само холандска, но и белгийска бира. Кодове за вход и за стаята ще бъдат изпращани на гостите при онлайн резервации. В допълнение, паркингът под хотела ще е подходящ за настаняване на влекачи с прикачени полуремаркета. Откриването на хотела е планирано за февруари 2021 година.

<< Обратно към новините