НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. ЛОГИСТИКА! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

LDZ преразглежда инвестиционните си проекти

25.03.2020

LDZ преразглежда инвестиционните си проекти

Латвийската железница (LDZ) преразгледа плановете си за бъдещи и текущи проекти.

Ако искате да четете списание ЛОГИСТИКА в електронен вариант, абонирайте се ТУК

Тъй като спадът в обема на железопътния трафик, който започна още през първата половина на 2019 г., продължава и вземайки предвид невъзможността на LDZ да балансират своите финанси през 2020 г. без допълнително финансиране от правителствения бюджет, железницата преразгледа плановете си за бъдещи и текущи проекти, които са съфинансирани от структурните фондове на Европейския съюз (ЕС).

[✕]


Железопътната компания бе планирала да реализира два тясно свързани помежду си проекта: „Развитие на парк Даугавпилс и пътища за достъп“ и „Електрификация на латвийската железопътна мрежа“. Тези проекти бяха планирани и подготвени във време, когато  LDZ превозваше между 45 до 55 милиона тона товари годишно.

"Сега ситуацията съществено се промени. Други са обемите на железопътния товарен превоз и спедиторските услуги, породени от геополитическата ситуация. Изискват се корекции в инвестиционните проекти“, посочват от LDZ.

<< Обратно към новините