Dacia пуска първия си електрически автомобил

04.03.2020

Dacia пуска първия си електрически автомобил

Dacia Spring е в съответствие с визията на Groupe Renault за осигуряване на достъпна и устойчива мобилност за всички, като същевременно спазва ценностите и философията на марката Dacia.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

В зависимост от версията, това може да бъде напълно електрически градски автомобил с 4 места, предлагащ по-лесен достъп за повече хора до по-чиста мобилност, или градски автомобил с 5 врати, който съчетава изчистени линии, надеждност и достъпност.

Лек и компактен, Dacia Spring ще има пробег от над 200 км (според цикъл WLTP), гарантиращ гъвкавост при използване в градски и крайградски условия. Моделът ще бъде лансиран през 2021 година.

За да успее с тази революция, Dacia се възползва от 10-годишния опит на Groupe Renault като лидер в електрическата мобилност.

Dacia Spring е електрически градски автомобил, който според производителите му, ще зададе нови тенденции. Пастелносивият екстериор е подчертан с матови пръски от флуоресцентно оранжево, автомобилът е с тапицерия по страните, покрива и долния панел на вратите, с подсилващи елементи, вградени в предната и задната броня, и голям просвет. Изпъкващият SUV-стил и компактните размери го правят идеално превозно средство за ежедневна употреба.

Специално внимание е обърнато на светлините. Отпред са поставени 2 вида изцяло LED фарове: хоризонтална лента в горната част и 4 отделни тела, вградени в бронята. Отзад, четирите светодиодни светлини оформят буквата „Y“. Тези визуални детайли бележат бъдещия светлинен подпис на Dacia.

Чрез този нов светлинен подпис, оребрен преден капак и специално обработена масивна радиаторна решетка, предната част на Dacia Spring изразява сила и надеждност.

Със своя изцяло електрически двигател и батерия, пригодени за ежедневна употреба, Dacia Spring отговаря на практическите нужди на градската и крайградската мобилност. Това е здрав автомобил, който дава на собствениците пълна гама от предимствата на електромобилите: лекота на шофиране, движение без шум, вибрации и емисии. Освен това е лесен за зареждане и изисква много малко поддръжка.

Dacia Spring е идеално решение за новите услуги за мобилност, например споделените автомобили. Groupe Renault ще предлага модела и на този тип клиенти, за да продължава да развива електрическите автопаркове в Европа.

<< Обратно към новините