НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. ЛОГИСТИКА! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

22 млн. лв. = 6600 бонбона в минута

11.09.2019

22 млн. лв. = 6600 бонбона в минута
Ивайло Найденов, изпълнителен директор за Югоизточна Европа и Анна Маринкова, управител на завода

Шоколадовата фабрика на Монделийз Интернешънъл в Своге реализира инвестиция от 22 млн. лв. в нова скоростна роботизирана линия за шоколадови бонбони.

Тя е най-бързата линия от този тип в света и е производство на германската компания Schubert Group. През последните 3 години Монделийз фокусира усилията си върху нова технология за пакетиране на бонбони с цел оптимизация и ускоряване на производствения процес, запазвайки любимия вкус и външен вид на продуктите. Новата линия е с внушителните размери на футболно игрище и може да произвежда до 6600 бонбона в минута. Благодарение на нея компанията успява да увеличи разнообразието от продукти, произведени в страната ни.
В завода в Своге се произвежда внушителна гама шоколадови изделия с различни марки (Milka, Suchard, Poiana, Alpen Gold, Lacta, Своге и др.), които се изнасят в 27 държави на 4 континента.
Според Анна Маринкова, управител на завода, до края на годината във фабриката ще бъдат произведени около 33 000 т шоколадови изделия. За сравнение, през миналата година те са били 29 000 т.
„Около 1/3 от продукцията е предназначена за вътрешния пазар, каза Ивайло Найденов, изпълнителен директор за Югоизточна Европа. - Компанията е абсолютен лидер в продажбата на шоколадови изделия в страната, като брандът Milka държи над 60% пазарен дял в стойност.“
Шоколадовата фабрика в град Своге заема ключово място на картата на международния производител на шоколад, бисквити и сладки изделия -Монделийз Интернешънъл. Тази година заводът има двоен юбилей – 25 години от приватизацията на дружеството и 25 години от създаването на емблематичните шоколади Своге.


[✕]


Към днешна дата, в завода са заети близо 550 души, а Монделийз е инвестирала повече от 106 милиона лева в Своге и региона за последните 10 години. Средствата са вложени за подкрепа на местните общности, намаляване на собствения екологичен отпечатък върху природата и оптимизация на производствени процеси. В следствие на инвестициите към днешна дата шоколадовата фабрика на Монделийз рециклира до 99% от своите отпадъци, получени от производствения процес.

<< Обратно към новините