НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. ЛОГИСТИКА! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Бизнесът търси кадри с френски и немски език

11.09.2019

Бизнесът търси кадри с френски и немски език

Компаниите се нуждаят от опитни и квалифицирани кадри. Недостигът на работници в склада продължава да е сериозно предизвикателство за логистичните и производствените фирми.


Това коментираха представители на бизнеса и агенции за подбор на персонал пред списание ЛОГИСТИКА в рамките на Career Show 2019. Кариерното изложение бе насочено към квалифицирани кадри и топ таланти. В него се включиха над 150 работодатели.

[✕]


Към момента от страна на работодателите високо се цени владеенето на френски и немски език. Ангажираност, гъвкавост, комуникативност, предприемачески дух са сред поведенческите качества, които компаниите посочват, че търсят в кандидатите. Работодателите все по-често прибягват до търсене на информация в социалните мрежи относно кандидатите. За това, кариерните консултанти съветват да се обръща повече внимание на представянето в интернет пространството. Квалифицираните кандидати от своя страна споделиха, че търсят иновативни компании, които са отворени за нови идеи и проекти.

<< Обратно към новините