НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. ЛОГИСТИКА! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Кариерен форум за българи с опит и образование от чужбина

05.09.2019

Кариерен форум за българи с опит и образование от чужбина

„През последните две години средната работна заплата е повишена с 9,4%, а минималната работна заплата с 10,9%“, каза Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика в рамките на форума Кариерен Кошер 2019.

Кариерно събитие бе насочено към българи с опит и образование в чужбина. В него се включиха близо 90 работодатели от различни сектори - производство, куриерски компании, телекомуникации, ИТ, аутсорсинг, банковия сектор, застрахователни институции и други. Меките умения (soft skills), като комуникативност, работа в екип, управление на времето и други, отново се оказаха сред ключовите способности, които работодателите търсят в кандидатите. Представителите на различни компаниите споделиха, че именно на тези умения се акцентира, както при подбора на кадри, така и при развитието на екипите.

Форумът е посетен от близо 1500 кандидати с международен опит и образование в чужбина, отчитат организаторите. Основен мотив за кандидатите, избрали да продължат кариерата си в България, е възможността за участие в нови проекти и даване на шанс за професионална реализиралия у нас.

[✕]Съпътстващата програма на събитието включваше лекции и дискусии, като акцентите в тях бяха възможностите за кариера в България, развитие на лидерските умения и екипите, първи стъпки в стартиране на собствени проекти и бизнес. Кариерен Кошер се провежда за първа година и е проект на организацията Тук-Там.

<< Обратно към новините