Регистрирайте се за 8. издание на Логистична Бизнес Конференция на 27.10.2020 г.!

125 хиляди евро очакват иновативни решения в логистиката

12.07.2019

125 хиляди евро очакват иновативни решения в логистиката

Volkswagen Nutzfahrzeuge и Hermes Europe, заедно със стартиращата компания betahausX започнаха надпреварата Future Logistics Challenge в търсене на нови логистични решения.

[✕]

Целта е да се създаде възможно най-добро взаимодействие между логистичните компании, производителите на автомобили и новосъздадените предприятия, за да се намерят иновативни решения за предоставяне на услугата за доставка на колетни пратки.

Стартиращи фирми от цяла Европа се приканват да популяризират своите идеи от 11 юли до 23 септември 2019 година в две категории – Delivery Driver Experience и Smart Delivery Vehicle. Началните точки за разработване на нови концепции варират от предварителен анализ чрез използване на мултимодални мрежи, през изграждане на инфраструктура за превозни средства, изкуствен интелект, оптимизация на комуникацията или управлението на цифровия работен процес до интерактивни приложения за шофьори.

[✕]


От всички кандидати ще бъдат избрани 10, които ще участват в двудневен семинар на 21 и 22 октомври 2019 година в Берлин, на който ще поставят своите идеи пред екип от експерти на Volkswagen Nutzfahrzeuge и Hermes Europe. Двете най-обещаващи решения ще бъдат подкрепени с финансиране до 125 хиляди евро и заедно с Volkswagen Nutzfahrzeuge и Hermes Europe ще продължат работата по по-нататъшното развитие на концепциите.

<< Обратно към новините