WTO започна строителството на логистичен център

19.04.2019

WTO започна строителството на логистичен център

С церемония по първа копка и водосвет, в присъствието на вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова, бе даден старт на строителството на логистичния център на World Transport Overseas (WTO).

Той ще се намира близо до Летище София, тъй като компанията активно работи с аеропорта. Сградата ще бъде с обща площ от около 7000 кв.м и ще включва офисна част, склад под митнически контрол, склад за храни и напитки и подземен паркинг с около 70 - 80 паркоместа. Складовата площ ще бъде 1700 кв.м, като част от нея ще бъде високостелажно палетно складиране с трансманипулатор. С него височината на складиране ще бъде около 7 м, а самият склад ще е висок 10 м.
"Вариантът с транманипулатори е подходящ, защото парцелът не позволяваше по-голяма площ на склада - сподели Николай Николов, управител на фирмата. - Застрояването на парцела е само 40%, а 60% ще бъде зелена площ. Тук ще се преместят офисите на компанията от столичния квартал Борово и от Летище София."
В склада ще има около 800 кв.м зона за кросдокинг. На нея ще се обработват групажни пратки, които минават през Солун. Инвестицията ще бъде за около 8 млн. лв., като по план трябва да бъде готова след 12 месеца - през април 2020 г. Изпълнител на проекта е Интербейз.

<< Обратно към новините