22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Превозвачите с декларация срещу Пакет мобилност 1

10.01.2019

Превозвачите с декларация срещу Пакет мобилност 1

Представители на компаниите за автомобилни превози от България, Литва, Полша, Румъния, Словения, Унгария и Хърватия призовават Европейския парламент да отхвърли Пакета за мобилност 1.

Бизнесът призовава в съвместна декларация Европейския парламент да отхвърли Пакета за мобилност 1, който според бранша задълбочава разцеплението на Европейския съюз и ще навреди сериозно не само на ефективността на транспорта на Съюза, но и на неговата търговия, икономика и общество като цяло. Декларацията разпространи Българската стопанска камара.

Международните автомобилни превозвачи от подписалите декларацията страни и други държави от ЕС са обезпокоени от съгласуваните усилия на някои държави-членки с взимащите решения в ЕС да защитят националните си пазари, като по този начин увреждат основните стълбове на Европейския съюз - свободното движение на хора, стоки и предоставяне на услуги, се изтъква в декларацията.

От бранша протестират срещу предложенията, защото според тях те са дискриминационни, издигащи бариери пред автомобилния транспорт с пагубни последици, които предизвикват огромна административна, организационна и финансова тежест, фрагментиране на европейския пазар на транспортни услуги. Вместо постигане на определените цели тези регулации ще влошат показателите на автомобилния транспорт и ще причинят драматично нарастване на разходите, загуба на конкурентоспособност и дори изключване от пазари на трети страни, се посочва още в декларацията.

<< Обратно към новините