НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. ЛОГИСТИКА! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Mercedes-Benz строи завод за батерии в Щатите

10.10.2018

Mercedes-Benz строи завод за батерии в Щатите

От Mercedes-Benz обявиха, че започват изграждането на нов завод за батерии за електрически автомобили в САЩ. Предприятието ще е в близост до комплекса на концерна в Тускалуса.

Новото съоръжение ще бъде част от мрежа от 8 производствени бази на Mercedes-Benz по света, включително Германия, Китай и Тайланд. Мрежата ще даде възможност за гъвкавост при производството в регионите и в същото време за износ при необходимост.

До 2022 г. Mercedes-Benz ще има поне по един електрически вариант на всеки модел от портфолиото си, като общият брой на електрифицираните модели може би ще бъде над 130.

[✕]


От Mercedes-Benz споделят, че имат за цел да бъдат сред пионерите в разработката на системи за електрическа мобилност и са добре подготвени да реализират тази мисия.

Плановете са по света компанията да има шест завода за производство на електрически автомобили и осем завода за батерии.

<< Обратно към новините