НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. ЛОГИСТИКА! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Mercedes-Benz: Transforming Transportation

02.10.2018

Mercedes-Benz: Transforming Transportation

Мотото на тазгодишното представяне на Mercedes-Benz на IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер беше Transforming Transportation (Трансформираме транспорта). Безспорно звездата на щанда на Mercedes-Benz по отношение на камионите беше премиерата на новия Actros.

В деня преди откриването на изложението Mercedes-Benz организира грандиозно събитие, наречено Product Experience. 40 превозни средства – камиони, автобуси, ванове бяха представени в действие пред 500 журналисти с демонстрации на най-новите системи, както и възможност за тестови шофирания.


[✕]


Ръководителят на Mercedes-Benz Trucks, Щефан Бухнер, пристигна на събитието в новия Actros, като той управляваше първата от 4 композиции, движещи се в платуунинг, и на покрива на полуремаркетата се виждаше слоганът на представянето на новия Actros – Everybody talks, one deliver, напомняйки, че новите технологии, за които всички говорят през последните години, вече са вградени в новия Actros, чиито първи доставки ще започнат през април следващата година.

Daimler Trucks & Buses определено залага на електрическите превозни средства. По време на изложението беше обявена инвестицията в американската компания Proterra Inc., която е основана през 2004 г. и е лидер в бизнеса с електрически автобуси. На щанда в Хановер автомобилният гигант показваше цяла гама от електрически превозни средства - Mercedes-Benz eCitaro и eActros, FUSO eCanter and E-FUSO Vision One, Thomas Built Buses Jouley.Премиерата на електрическия eActros беше през февруари тази година и до края на годината 10 превозни средства ще стартират тестове с реални клиенти. eActros се задвижва от 11 комплекта батерии с общ капацитет 240 кВтч. Задвижването идва от електромотори – 2 х 126 кВт, разположени в близост до главините на колелата. eActros може да измине около 200 км с едно зареждане в типична градска дистрибуция.

<< Обратно към новините